BREDENE - Het nieuwe bestuur van UNIZO Bredene zette zijn eerste stappen in 2024 met een receptie in brasserie Hippo 12. Voorzitter Jens Desmet en zijn equipe willen de afdeling nieuw bloed inblazen via onder meer een reeks netwerkmomenten en een lijsttrekkersdebat naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen.

Sinds eind vorig jaar heeft UNIZO Bredene een vernieuwd bestuur. De nieuwe start gebeurde alvast onder een goed gesternte. Bijna 100 lokale ondernemers maakten hun opwachting op de nieuwjaarsreceptie en legden de nodige belangstelling voor de aangekondigde activiteiten aan de dag.

Netwerkontbijt

“We willen ondernemers die in Bredene gevestigd zijn of die vanuit Bredene hun zaak leiden, al wie ondernemen in het bloed zit eigenlijk, samenbrengen en ondersteunen.”

“Ook niet-leden zijn trouwens welkom op onze activiteiten”, geeft voorzitter Jens Desmet, een van de Krak-genomineerden van 2023 en zaakvoerder van Tailor on Tour, aan.

“Ons bestuur telt enkele ervaren ondernemers zoals Luc Adriaenssens van hoevewinkel De Fruithoeve, Caroline Vervaeke van de Apotheek Duinen, Fien Derudder van KBC Verzekeringen Fienco, marsepeinmeester Anthony Lams, Lien Casteur van de gelijknamige optiek en Haike Urschel van tearoom Mdue.”

Na enkele jaren in de luwte wil de afdeling weer veel meer van zich laten horen. Na de nieuwjaarsreceptie pakt UNIZO Bredene op woensdag 7 februari al opnieuw uit met een netwerkmoment, dit keer tijdens de Horecabeurs in het MEC Staf Versluys. De avond (aanvang 18.30 uur) wordt georganiseerd door UNIZO Foodclub in samenwerking met UNIZO Oostende en UNIZO Bredene. Deelnemen is volledig gratis maar inschrijven is wel verplicht.

Vier keer per jaar organiseert UNIZO Bredene ook een netwerkontbijt.

“Per netwerkontbijt kunnen 6 Bredense ondernemers zich inschrijven en een bevriend bedrijf/ondernemer (al dan niet uit Bredene) meebrengen. Gedreven ondernemers, die elkaar willen leren kennen en vooruit helpen, dat is het opzet van de netwerkontbijten. Tijdens het ontbijt krijgen alle ondernemers de kans om zichzelf en hun bedrijf te presenteren. Elk ontbijt wordt georganiseerd bij een lokale Bredense ondernemer. De eerste ontbijtsessie zal plaatsvinden op 12 maart bij Bakkerij Deschacht. Omdat we met UNIZO Bredene een doorstart maken in 2024 bieden wij deze ontbijtsessies dit jaar gratis aan.”

Interactief

Opmerkelijk is dat UNIZO Bredene op 19 september, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, ook een lijsttrekkersdebat organiseert. “Met ‘Bredene Kiest’ organiseren we een politiek ondernemersdebat waarop alle opkomende partijen uitgenodigd worden om hun mening en standpunten over vooraf meegedeelde onderwerpen te geven. Tijdens het debat zullen de aanwezigen via hun smartphone interactief en anoniem kunnen deelnemen aan de gesprekken. Het politieke debat zal gemodereerd worden door Lieven Verstraete.”

Alle activiteiten van UNIZO Bredene kunnen geraadpleegd via www.unizo.be/bredene. Ook nieuwe ondernemers of activiteiten van ondernemers uit Bredene krijgen op deze pagina binnenkort een plaats.

Door Marc Mahieu

Bron: www.kw.be