Voor een ondernemer is het leven verre van een “walk in the park”. Soms durft de angst wel al eens om het hart te slaan. Dat was al voor het c - woord het geval, maar zeker ook in het post – c – tijdperk. Met de stijgende grondstofprijzen, lange levertijden en bijhorende logistieke problemen, energieprijzen die de pan uit rijzen, hyperinflatie, het veranderende aankoopgedrag van de consument, … loert het gevaar altijd om de hoek. Nochtans zegt het spreekwoord dat wie bang is evenzeer klappen krijgt. We kunnen ons dan ook maar beter vermannen/vervrouwen en uitgaan van onze eigen kracht.

En dit te beginnen met vandaag: schrijf je vandaag nog in voor onze KMO Laureaat op woensdag 14 november te Lokeren. Je krijgt er de kans om je te laten inspireren door een pak straffe Oost-Vlaamse KMO - ondernemers die je meenemen in hun toekomstverhaal. Ondernemers die zich de afgelopen jaren wisten te onderscheiden omwille van hun aanpassingsvermogen. In moeilijke tijden passen ze de zeilen aan de wind aan en zo bepalen ze hun eigen koers.

Daarnaast neemt Lieven Scheire ons op een ludieke manier mee in de verbluffende toekomst van artificiële intelligentie en robots. En dat alles in een unieke setting. Het spiksplinternieuwe en grootste chocolademagazijn ter wereld van Barry Callebaut opent die avond de deuren, uniek voor de UNIZO – ondernemers. The Chocolate Box langs de E17 te Lokeren opende eind 2021 en geldt vandaag trouwens als een van de meest duurzame gebouwen in België. Maar liefst 75 miljoen kilogram chocolade per jaar wordt van hieruit verdeeld naar klanten.

De plaatsjes zijn beperkt, dus zorg dat je achteraf geen spijt hebt dat je er niet bij was. Kortom, kom langs en laat je inspireren door het onbekende. En o ja, er zal ook chocolade zijn. Veel chocolade!

Met ondernemende groeten,
Jos Vermeiren - gedelegeerd bestuurder
UNIZO Oost-Vlaanderen