Ondernemers moeten in de best mogelijke omstandigheden kunnen ondernemen. Daarom stelt UNIZO Diksmuide enkele speerpunten op voor een ondernemersvriendelijk beleid om zo de lokale prioriteiten op de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 naar voor te brengen. We blijven als lokale ondernemersvereniging de ondernemer inspireren, verdedigen, versterken en verbinden.

#UNIZODiksmuidekomtop!

Aan de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2024; De wereld verandert! De maatschappelijke uitdagingen zijn talrijk, complex en kunnen enkel via samenwerking worden aangepakt.  Dankzij de digitalisering speelt het ondernemen zich af in een geglobaliseerde context en tegelijkertijd zien we dat de consument houvast zoekt in het authentieke, nabije en herkenbare. De mens achter het product of de dienst blijft belangrijk.

Lokaal is cruciaal

Bij UNIZO blijven we werken voor ondernemers pur sang: geen CEO’s, maar zelfstandigen, kmo-bedrijfsleiders en beoefenaars van een vrij beroep die op eigen risico hun eigen zaak runnen. Zij vormen de motor van onze economie en welvaart en door hen te versterken, maken we een wereld van verschil voor onze samenleving. We zijn ervan overtuigd dat nabijheid cruciaal is en blijft om relevant te zijn, en juist in deze context zijn de zelfstandige ondernemers een stabiel baken. Zij staan open voor de kansen die de wereld hen biedt, maar blijven geworteld in hun streek. Zij zorgen ervoor dat mensen in hun buurt kunnen gaan werken. Een ondernemersvriendelijk beleid geeft antwoord op de noden en uitdagingen waar ondernemers vandaag voor staan. 

En juist daarom komt UNIZO Diksmuide op! En wel met deze 5 specifieke speerpunten:

  1. Faciliteer korte-keten-initiatieven en promoot het "winkelhieren" in Diksmuide
  2. Ga in overleg met UNIZO Diksmuide bij wijzigingen aan het belastingreglement
  3. Doe meer zaken met lokale ondernemers: Winkelhieren, ook voor overheidsopdrachten
  4. Zet in op lokale bedrijfsbezoeken in samenspraak met UNIZO Diksmuide
  5. Herevalueer het circulatie- & parkeerbeleid in het stadscentrum samen met UNIZO Diksmuide