Beste ondernemer

Na de moeilijke periode die we achter de rug hebben, begint stilaan het normale leven terug op gang te komen. We merken echter dat de samenleving er toch wat anders uitziet dan voorheen en dat de economie niet volledig hersteld is. Ook de toekomst is onzeker en onvoorspelbaar. 

De stad Dilsen-Stokkem wenst de lokale ondernemers dan ook waar mogelijk te ondersteunen en zal enkele acties lanceren om het lokaal shoppen in onze stad te promoten. 

Zo zal er ondermeer volgende op poten worden gezet: 
- De aanmaak van www.dilsen-stokkem.be/kooplokaal als portaalsite waarop alle lokale ondernemers terug te vinden zijn en alle verdere acties aangekondigd zullen worden, gekoppeld aan een nieuwe facebookaccount "Koop Lokaal Dilsen-Stokkem";
- Een actie "lokale ondernemer in de kijker", waarbij elke werkdag een lokale ondernemer in de kijker wordt gezet via de stedelijke infokanelen (website en FB Koop Lokaal Dilsen-Stokkem); 
Nieuwe lokale geschenkbonnen die via de stad kunnen aangekocht worden en bij de (deelnemende) handelaars kunnen besteed worden. In eerste instantie zullen we analoge geschenkbonnenuitgeven, maar in het najaar voorzien we de overstap op volledig digitale geschenkbonnen; 
- Een maandelijke wedstrijd voor kopers van de nieuwe geschenkbonnen, waarbij mooie prijzen kunnen gewonnen worden. Zo kunnen we de aankoop van deze geschenkbonnen stimuleren bij onze inwoners. 

We voorzien de lancering van al deze acties in de loop van de komende maanden: 
- In juli 2020 zullen we de website en de actie "lokale ondernemer in de kijker" lanceren; 
- in augustus 2020 starten we met de verkoop van de nieuwe geschenkbonnen;
- In september 2020 starten we met de maandelijkse wedstrijd voor het winnen van geschenkbonnen.

We zullen deze acties telkens kenbaar maken via de stedelijke nieuwsbrief, de sociale media en een afichecampagne in het straatbeeld. 

Wenst u als ondernemer in te stappen in één of meerdere van onze voorstellen? 

1. Registuur u dan op www.koopinjebuurt.be (initiatief van AO, UNIZO en NSZ). Registeren is gratis voor alle ondernemers. (We zullen via onze portaalsite dilsen-stokkem/kooplokaal een link voorzien naar de website. Zo zullen ook niet-inwoners van Dilsen-Stokkem de weg vinden naar uw onderneming.

2. Affiches (A4 of A3 formaat) of flyers (A5 formaat) voor in uw zaak kan u gratis bestellen via economie@dilsen-stokkem.beKlik hier voor de flyer. 

3. Indien u wenst in te stappen in het systeem van de lokale geschenkbonnen kan u zich aanmelden bij toerisme@dilsen-stokkem.be. Deelname is kostenloos voor alle ondernemers (uit Dilsen-Stokkem). 

Met deze acties hopen we u als ondernemer een extra duwtje in de rug kunnen geven! 
Heeft u nog verdere vragen of suggesties, aarzel dan niet om de stad te contacteren. 

Met vriendelijke groeten

Kelly Issaris                   Sofie Vandeweerd     Marc Allard
Schepen van economie   Burgemeester          voorzitter UNIZO Dilsen-Stokkem

Nuttig voor jou