Feest op een stokje: je krijgt al het water in de mond bij de omschrijving van de M’eglio sticks van het ambachtelijk ijssalon de Zoete Goesting. Al is het feest vandaag veel groter voor eigenaar Michiel Vanoppen, want hij ontvangt voor al zijn ambachtelijke ijsbereidingen het officiële Handmade In Belgium-label, dat makers van authentieke producten op kleine schaal bekroont.

In 2011 zwaaide Michiel Vanoppen de deuren van de Zoete Goesting in Dilsen-Stokkem open. Hij verrast je met de meest fantastische ijsbereidingen, van pannenkoeken met ijs en ijstaarten tot Brusselse wafels en bubbelwafels. “Al ons ijs wordt op ambachtelijke wijze volgens een geheim recept bereidt. Na het afdraaien van het ijs decoreren we het minutieus en werken we het tot slot af met toppings of een lekkere crunch”, vertelt Michiel.

Extra bijzonder bij De Zoete Goesting zijn M’eglio Sticks. “Met ons vers afgedraaid ijs maken we onze eigen frisco’s, inclusief heerlijke couverture en topping. Ze zien én smaken verrukkelijk, een echt feest op een stokje”, zegt Michiel enthousiast. “Bovendien kan je kiezen uit allerlei soorten vormen en spelen we maandelijks met de smaken en toppings. En wie eens overstag gegaan is: je kan ook elke maand een verrassingsbox met M’eglio Sticks bestellen.”

Met zoveel creativiteit en ambachtswerk heeft De Zoete Goesting het officiële UNIZO Handmade in Belgium dan ook dubbel en dik verdiend.

Nuttig voor jou