Op dinsdag 14 december overhandigde UNIZO Dilsen-Stokkem het tussentijds rapport over het ondernemersbeleid alsook het relanceplan voor de heropleving van lokale economie aan het stadsbestuur van Dilsen-Stokkem.
 

Sinds Covid-19 werden de verwachtingen en het gedrag van consumenten, werknemers en ondernemers herschreven. Met impact op ieders zaak. UNIZO zette alle zeilen bij en begeleidde meer ondernemers dan ooit, elk op hun maat en in elke fase van de onderneming.

Ook in Dilsen-Stokkem maakten we er werk. UNIZO Dilsen-Stokkem gaf het stadsbestuur met dit dossier de nodige input  voor heropleving van de lokale economie in Dilsen-Stokkem. 

Thema's die in het dossier aan bod komen zijn o.a. toekomstgericht ondernemen met duurzaamheid en digitalisering, lokale mobiliteit, fiscaliteit en ruimtelijke ordening. 
 

Verder wil het UNIZO bestuur ook terugblikken en de aandacht vestigen op de ondernemersprioriteiten die door UNIZO Dilsen-Stokkem werden opgemaakt bij aanvang van de legislatuur.

 

“Wij, ondernemers, vroegen in het dossier om een krachtig economisch beleid te voeren. Met ruimte voor ondernemers en een gezond fiscaal beleid. Daarnaast zijn we zeer verheugd vast te stellen dat het gemeentebestuur onze prioriteiten toen had opgenomen in het bestuursakkoord. We overhandigen dan nu alvast een tussentijds positief rapport” aldus Jochen Ochal voorzitter van UNIZO Dilsen-Stokkem.

“Vanuit de stad zijn we opgetogen met de lovende woorden. We hebben een duidelijke visie waarin het ondernemerschap een centrale rol speelt. Belangrijk om mee te geven we hebben ook in de komende jaren niet de intentie om de belastingen te verhogen” gaf burgemeester Sofie Vandeweerd nog mee.

 

UNIZO Dilsen-Stokkem zal dan ook verder toezien op de uitvoering van haar prioriteiten en staat ter beschikking van het stadsbestuur en haar diensten om, indien mogelijk, haar hierin te ondersteunen en te versterken.

 

PDF icon Klik hier voor het volledig dossier. 

Nuttig voor jou