In samenwerking met VLAIO gaat UNIZO Limburg op zoek naar 15 Limburgse starters met een innovatief idee. De inzet? Naast gerichte feedback en een klankbord, maken de starters kans op één van de vele premies van 50.000 euro die VLAIO dit jaar opnieuw uitreikt. Een aanzienlijk bedrag dat hét verschil voor startende ondernemers kan maken.

Vorig jaar begeleidde UNIZO Limburg o.a. Lien Verwimp (Daymaker) en Dennis Godderie (Denck Innovations) om de innovatieve starterssteun van 50.000 euro binnen te halen. Zij blikken in onderstaande filmpjes snel terug naar de wedstrijd en vertellen wat zij met de 50.000 innovatieve starterssteun realiseerden.

Pioniersrol binnen het marktsegment

Wie er precies in aanmerking komt voor de innovatiepremie? “Enerzijds richten we ons tot start-ups en bedrijven die snel willen én kunnen groeien en waarvan een innovatief product of idee aan de basis ligt. Daarnaast kunnen gevestigde ondernemers die enkele jaren actief zijn en op een idee broeden – onder bepaalde voorwaarden – ook voor de premie in aanmerking komen”, licht Patrick Buteneers toe.
Belangrijk is dat de kandidaten een pioniersrol vervullen in hun marktsegment. Daarbij staan ze voor een traject waar een aantal belangrijke onzekerheden moeten onderzocht worden, zodat ze in een volgende stap externe financiering en/of eerste betalende klanten kunnen aantrekken.

Patrick: “Wij raden (pré)-starters en jonge ondernemers aan om ons een seintje te geven als ze een idee willen ontwikkelen, met de ontwikkeling bezig zijn of het idee op de markt willen brengen. Op basis van een eerste gesprek kunnen we inschatten of hun idee voor deze premie in aanmerking komt. 

Kandidaten kunnen zich rechtstreeks melden via patrick.buteneers@unizo.be of op 0496 101 769.