In de prachtige Skyhall van Brussels Airport vond op 20 september de eerste editie van de Flanders International Business Awards plaats, georganiseerd door Flanders Investment and Trade. Vroeger stonden de awards bekend als de "Leeuw van de Export", maar sinds dit jaar werd de wedstrijd in een volledig nieuw jasje gestoken. Tijdens deze eerste editie vielen al meteen twee UNIZO-leden in de prijzen.

Wie Vlaanderen zegt, zegt export. Onze Vlaamse bedrijven zijn échte exportkampioenen die producten verschepen naar de hele wereld. Om dat nog extra in de kijker te zetten organiseert FIT een wedstrijd voor Vlaamse bedrijven die zich nog extra onderscheiden op vlak van exportresultaten. Sinds dit jaar zijn worden er prijzen uitgereikt in 3 verschillende categorieën:

  • Exporter of the Year
  • Foreign Investor of the Year
  • Startup of the Year

Uit de drie finalisten wordt uiteindelijk per categorie een winnaar gekozen tijdens de awardshow. Onder muzikale begeleiding van Michael Shack, toeziend oog van Vlaams Minister-President Jan Jambon en CEO van FIT Joy Donné werd het Limburgs UNIZO-lid Globachem uitgeroepen tot Exporter of the Year 2023! Het familiebedrijf uit Sint-Truiden maakt al meer dan 20 jaar deel uit van de UNIZO-familie en helpt land- en tuinbouwers hun gewassen gezond te houden door innovatieve gewasbeschermingsmiddelen te ontwikkelen. Ondertussen is Globachem al actief in meer dan 39 landen wereldwijd!

Naast de drie hoofdcategorieën werd nog een aparte prijs uitgereikt aan de International High Potentials 2023. B4Plastics, UNIZO-lid uit Dilsen-Stokkem, nam de prijs met open armen in ontvangst. Het bedrijf wil de strijd aangaan met vervuilende plastics door ecologische plastics te ontwikkelen op basis van organische bouwstenen.

Een welgemeende proficiat aan alle winnaars en genomineerden!

Wil je meer lezen of heb je interesse om zelf deel te nemen aan de volgende editie van de Flanders International Business Awards? Neem dan zeker een kijkje op www.flandersinternationalbusinessawards.be.

Nuttig voor jou