Op 26 oktober 2023 reikt UNIZO Genk voor de 4de maal de prijs 'UNIZO Genker Ondernemer van het Jaar' uit. Tijdens een Ondernemerscafé bij Raineri (de vorige winnaar) werden de drie genomineerden voorgesteld: Francis Paulussen van Jacobs Autocars, Heidi Hamerijckx van de fastfoodketens Quick & Burgerking en Dries Hoebers van Hotec.

Nieuw dit jaar is de uitreiking van een StartersAward. Daarmee wil UNIZO Genk een ondernemer in de kijker zetten die durf en lef toont om te starten met een zaak en die daarmee ook opvalt. De laureaat wordt samen met de Genker Ondernemer bekend gemaakt op 26 oktober 2023 bij Tectum.

Waarom deze Award?

Voorzitter van UNIZO Genk, Luca Bruno licht toe: “Met deze Award willen we een dubbel doel bereiken. Enerzijds willen we als organisatie van zelfstandige ondernemers het ondernemerschap in de kijker te zetten. A good example has twice the value of good advice. Anderzijds zijn we allemaal trots op Genk en willen we mensen belonen die een trotse ambassadeur zijn voor Genk en de Genkenaren.”

Hoe werkt het?

Indira Vandormael is voorzitter van het Award-comité en geeft wat meer uitleg bij de procedure: “Op basis van een longlist met honderden namen hebben we met de raad van bestuur van UNIZO Genk drie kandidaten weerhouden. In de loop van de zomermaanden brengen we met een vakjury van UNIZO-leden en externe specialisten een bezoek aan elk van de drie genomineerden. Zij krijgen dan de kans om zichzelf en hun business voor te stellen. Op basis van die voorstellingen beraadslaagt de jury en kiezen zijn één winnaar die zich een jaar lang de UNIZO Genker Ondernemer van het Jaar mag noemen.”

De winnaar wordt bekendgemaakt op 26 oktober tijdens een Awardceremonie gecombineerd met een groots Genks ondernemersfeest.

Klik hier voor de sfeerbeelden

Nuttig voor jou