Het bestuur van de lokale ondernemersvereniging Groot-Herselt. We legden hen een aantal vragen voor over hun werking en hun engagement als bestuurder.  

Wat is jullie motto? 

I’ll be there for you: “omdat we klankbord, spreekbuis en verbinding  willen zijn voor alle Herseltse ondernemers, handelaars en vrije beroepers én omdat we binnen onze bestuursploeg mekaar steunen door dik en dun.” 

Wat zijn de uitdagingen in Groot-Herselt? 

Het grootste ondernemersprobleem dat de ploeg in Groot-Herselt momenteel ervaart, is het vinden van geschikte locaties voor kmo’s. Dit thema staat dan ook bovenaan in de gesprekken die we voeren met het gemeentebestuur. Ondertussen zijn ze ook daar overtuigd van deze behoefte, maar de invulling laat nog op zich wachten.  
Daarnaast willen we voor dit jaar verder blijven inzetten op verschillende aspecten zoals het uitbreiden van het netwerk van ondernemers dat onze activiteiten bijwoont met extra aandacht voor nieuwe ondernemers. Ook willen we een even divers en inspirerend aanbod aan activiteiten blijven aanbieden en de ondernemersnoden in Groot-Herselt blijven aftoetsen met de verschillende politieke partijen met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 2024.  

Waarom zou elke gemeente een LOV (lokale ondernemersvereniging) moeten hebben? 

Er zijn veel verschillende redenen voor een lokale ondernemersvereniging binnen een gemeente. Eerst en vooral is het nuttig voor de lokale verbinding tussen ondernemers, handelaars en vrije beroepers. Door middel van netwerk- en inspiratiesessies worden de banden tussen de verschillende partijen versterkt.  

Het organiseren van gezamenlijke acties om plaatselijke handelaars met elkaar te matchen is ook een geldig argument. Zo voorzien we bijvoorbeeld jaarlijks een ontbijtmandenactie vóór het Weekend van de Klant, waar ondertussen 70 handelaars aan deelnemen. Deze actie maakt het stukken aangenamer om in onze gemeente te shoppen. 

Ten slotte is een LOV essentieel omdat het een centraal aanspreekpunt vormt voor belangenbehartigers van de gemeente en zij ook ijveren voor een gunstige ondernemersklimaat. 

Wat is het leukste aan LOV-bestuurder zijn? 

Er zijn zo veel verschillende aspecten die bestuurder zijn zo leuk maken. Het is plezant om de bewoners met elkaar te verbinden zeker omdat je in aanraking komt met mensen van verschillende achtergronden, uit verschillende sectoren en dat is echt verrijkend.  

Elke vergadering is zowel leerrijk als aangenaam én met de tijd zijn we erin geslaagd om een leuke bende gelijkgezinden te vormen, die allemaal enthousiast met de neus in dezelfde richting staan. De dynamiek van het team is ook vrij uniek. Er is plaats zowel voor het SAMEN brainstormen over de komende events, streven naar verbetering als het samen vieren van de geslaagde missies. 

Ook is ieder mens volgens ons belangrijk en waardevol voor de samenleving en we proberen dit ook te laten zien door onder andere het dorpsleven levend te houden. Dit doen we door het organiseren van avondwandelingen en ondernemerscafés,  het uitdelen van ontbijtmanden en nog veel meer. De dankbaarheid en erkenning die we door zulke evenementen krijgen, is waardevol.  

Samengevat kunnen we zeggen dat onze onderlinge vriendschappelijke band, de steun, de betrokkenheid en de inzet van ons team, de drive is van onze LOV. 
 

Op de planning in Groot-Herselt: 
De komende maanden zijn er een heleboel activiteiten gepland in Groot-Herstelt. 

  • 23 april 2023: Netwerkwandeling 

  • 5 oktober 2023: “Van stress naar veerkracht” met Anja Van Nueten 

  • 15 november 2023: Ondernemerscafé 

Meer weten over UNIZO Groot-Herselt? www.unizogrootherselt.be