De gemeentes Ham en Tessenderlo hebben besloten om in 2025 te fuseren. De UNIZO Lokale ondernemersverenigingen nemen hierin proactief het voortouw.

Deze fusie  creëert een groep van 15 ondernemers die zich vrijwillig inzetten voor hun collega-ondernemers in Ham en Tessenderlo. De vereiniging belooft niet alleen meer draagkracht, maar ook een grotere impact op de lokale ondernemersgemeenschap. Met de samensmelting kan de gemeente meer en betere middelen inzetten ten behoeve van de lokale ondernemers. Dit opent de deur naar meer gerichte samenwerking op het gebied van belangenbehartigende thema's, wat de zakelijke belangen van de ondernemers ten goede zal komen. Positieve ervaringen uit het verleden en de geschiedenis van soepele samenwerking tussen de twee ondernemersverenigingen geeft vertrouwen in een vlotte samensmelting van UNIZO Ham en UNIZO Tessenderlo.

Op vrijdag 17 november, de dag van de ondernemer, werd de samensmelting feestelijk ingezet. Burgemeesters Karolien Eens en Marc Heselmans brachten hun felicitaties over en benadrukten nogmaals de voordelen en het belang van de fusie. Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg, beaamt dat ondernemers de drijvende kracht zijn in een gemeente en zorgen voor een bloeiende lokale economie. In primeur werd bekend gemaakt dat Nina Flamant van Optiek Beckers voortaan de voorzitterssjerp zal dragen.  Bart Wijckmans, jarenlang gedreven voorzitter van UNIZO Ham, staat Nina bij als ondervoorzitter en ervaringsdeskundige. DJ Sleffer zette meteen de juiste toon bij gastlocatie Vuvuzela in Ham.

Sfeerverslag

Bekijk de leukste foto's HIER

Nuttig voor jou