“UNIZO Hasselt viert 100 jaar van ondernemerschap en belangenbehartiging”

UNIZO Hasselt, de ondernemersvereniging voor ondernemers, markeert dit jaar een mijlpaal: 100 jaar van actief zijn in de dynamische ondernemersgemeenschap van Hasselt. Sinds haar bescheiden begin in 1924 als de eerste handelaarsvereniging in de stad, heeft UNIZO Hasselt een indrukwekkende evolutie doorgemaakt tot wat eerst bekend stond als het NCMV (Nationaal Christelijk Middenstandverbond) en later als UNIZO.

Een diepgewortelde geschiedenis, een stralende toekomst

Een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van UNIZO Hasselt werd geschreven in de jaren 80, toen de organisatie de drijvende kracht en pleitbezorger was voor handelsbeurzen in de regio. Deze inspanningen leidden in 1983 tot de oprichting van de Grenslandhallen, een belangrijk centrum voor handel en evenementen dat de economische groei van Hasselt en haar ondernemersgemeenschap versterkte.

Gedurende de afgelopen eeuw heeft UNIZO Hasselt voortdurend haar vinger aan de pols gehouden van het lokale ondernemerslandschap. Belangenbehartiging blijft een kernactiviteit, waarbij de organisatie zich richt op het versterken van het ondernemerschap.

"Als UNIZO Hasselt streven we ernaar ondernemerschap in onze stad te bevorderen en te versterken," aldus Steve Jacobs, voorzitter van UNIZO Hasselt. "Samen met alle stakeholders en het stadsbestuur willen we blijven werken aan een ondernemend Hasselt, waar het niet alleen goed is om te ondernemen, maar ook om te wonen en te werken."

Het 100-jarig jubileum van UNIZO Hasselt zal gedurende het jaar op verschillende manieren gevierd worden, met als apotheose een groot slotfeest op zaterdag 28 september, waar we terug 100 jaar in de tijd gaan.

100

Nuttig voor jou