Tom Van Den Bergh volgt Marc Vreys op als voorzitter van UNIZO Heers-Borgloon. Samen met collega-voorzitter Eric Dupain gaat hij verder werken aan de uitbouw van UNIZO Heers-Borgloon. De verdere ondersteuning van ondernemers in deze moeilijke coronatijden is maar één van de velen ambities die het voorzittersduo uitspreekt.

Tom Van Den Bergh (34) is een creatieve duizendpoot. Van opleiding is Tom leerkracht basisonderwijs, waarin hij ook nog steeds actief is. Daarnaast heeft hij de opleiding renovatiecoördinator en bouwkundig tekenaar afgerond. Als zaakvoerder van Vanheers Living bv baat hij 3 volautomatische wassalons uit, een vierde is op komst, en houdt hij zich bezig met bouw- en renovatiecoördinatie, grafisch ontwerpen en bouw- en beheer van websites.

“Marc heeft het professioneel heel druk en vond dat er te weinig beschikbare tijd overbleef om de rol van volwaardig voorzitter te kunnen invullen. En dus begon een zoektocht binnen de afdeling naar een opvolger. Door de goede samenwerking met Eric werd al snel in mijn richting gekeken”, glimlacht de kersverse voorzitter. “Wat mij betreft is het een zeer mooie uitdaging, waar ik dan ook op toegezegd heb. Ook wetende dat we een fantastische bestuursploeg hebben, waar iedereen altijd klaarstaat om de handen uit de mouwen te steken en waarop ik altijd kan terugvallen.”

“Het getuigt van enorm veel klasse dat Marc zelf aangaf dat hij onvoldoende tijd kon vrijmaken voor de afdeling”, zegt collega-voorzitter Eric Dupain. “Ik was op zoek naar een ‘wingman’, een medekopman die mij vooraan aan het peloton kan aflossen als dat nodig zou zijn en/of die samen met mij de kop trekt. Die ‘wingman’ heb ik gevonden in Tom. De voorbije maanden heeft hij zich meermaals onderscheiden in het aanbrengen en uitvoeren van ideeën, denken we maar aan de social distancing stickers en de affiches voor handel en horeca. Zei ik A, dan zei hij B en voegde er vaak nog C aan toe. We vormen een goede tandem en we schakelen snel en vaak ook een versnelling hoger als het nodig is. Ik kijk al uit naar onze toekomstige samenwerking.”

“We willen echter Marc Vreys ook nog bedanken voor zijn inzet om UNIZO Heers-Borgloon mee op te starten en op de kaart te zetten”, zeggen beide voorzitters in koor. “We appreciëren het dat Marc het schip niet verlaat, maar actief blijft als bestuurslid in onze lokale werking.”  

Nuttig voor jou