UNIZO Limburg heeft het 'Handmade In Belgium'-label in Hoeselt uitgereikt aan Jimmy Put van Source de bois.       

Zaakvoerder Jimmy Put ontving uit handen van Bart Lodewijckx en Philippe Vos, voorzitter UNIZO Hoeselt, het HIB label. De liefde om met pure, ruwe materialen iets moois te creëren, dat is de oorsprong van Source de Bois. Diverse soorten hout worden omgetoverd tot sfeervolle keukens op maat, afgewerkt met tabletten en wasbakken in Belgisch hardsteen terwijl het verroeste smeedijzer en verweerde koper omgevormd wordt tot prachtige binnen- en buitenverlichting. Op deze manier probeert Jimmy Put, zaakvoerder van Source de Bois, oude en moderne technieken te combineren. Met deze methode van werken behoudt het materiaal zijn oude karakteristieke eigenschappen met de beste kwaliteit en comfort van nu.

 Met het HIB-label wil UNIZO Limburg ondernemers die originele en handgemaakte producten afleveren, extra ondersteunen. “Daarom is het zogenaamde HIB-label in het leven geroepen en deze Hoeseltse ondernemer past perfect in dit plaatje”, legt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg uit. Met dit label erkent UNIZO Limburg de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten.

Consumenten zijn vandaag meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenticiteitsgarantie. “Die ambachtelijke ondernemers willen we een duwtje in de rug geven. De term ambachtelijk is in België, in tegenstelling tot in Frankrijk niet beschermd. Vandaar dat wij bij UNIZO het HIB-label in het leven hebben geroepen”, aldus Bart Lodewyckx.

Ondernemers met een HIB-label voldoen aan strikte criteria. Zo moet de ondernemer zijn activiteit in hoofdberoep uitoefenen. Hij of zij mag maximum twintig werknemers in dienst hebben. Bovendien moet het product voor minstens 50 procent ‘handmade’ zijn. Het product heeft daarnaast een zekere nutsfunctie en is uniek in zijn soort.

Nuttig voor jou