Met een kersvers bestuur en een gemotiveerde regiomanager startte UNIZO Hooglede-Gits eind 2023 opnieuw de plaatselijke werking op. Het was een viertal jaar windstil in de gemeente, ondanks de goeie werking in het verleden. De Lokale Ondernemersverenigingen binnen UNIZO zijn de kern, de grond, de “terra” van UNIZO zo in de laatste blinde vlek in de regio Midden West-Vlaanderen opnieuw opgevuld. De eerste activiteit van UNIZO Hooglede-Gits staat op vrijdag 2 februari 2024 op de planning.

Een trekker zoeken blijft vandaag bij de opstart van een vereniging altijd een uitdaging, maar UNIZO Hooglede-Gits is de uitzondering die de regel bevestigt. Tom Van Acker – Zaakvoerder van het salesbureau red.deer – werd met de steun van het voltallige bestuur al snel aangeduid als voorzitter.
“Alle bestuursleden geloven echt wel in plaatselijke verankering en in de lokale ondernemers, KMO’s, retailers en vrije beroepen.”, vertelt voorzitter Tom Van Acker. “In principe werd UNIZO gemist als plaatselijke organisatie in deze gemeente maar ik ben blij dat ik samen met mijn top bestuur daar nu verandering in breng. De gemeente Hooglede-Gits is op vlak van ondernemerschap eigenlijk een sterke gemeente. Dat zien we aan het aantal ondernemingsnummers die hier actief zijn, maar ook aan de inschrijvingen voor ons eerste event die al goed binnenlopen.”

Het kersverse bestuur bestaat uit een complementair team dat duidelijk al snel een sterke teamdynamiek heeft opgebouwd. Het vormt een unieke synergie van kennis en kunde en dan is net de magie van dergelijke plaatselijke UNIZO werking: een kapper, een consultant, een bankier, een fotograaf, een IT specialist, een rasechte winkelier en iemand met handen aan het lijf. Een succescocktail.

Op 2 februari kan ondernemend Hooglede-Gits de bestuursleden leren kennen in een unieke setting. In de nieuwe boxhal van Delfine Persoon – wereldkampioene in alle federaties bij de lichtgewichten en overigens ereburger van Hooglede-Gits – kan er genoten worden van comedy, food, drinks, boxinitiaties, de plannen van de burgemeester en zoveel meer. Bedankt aan onze sponsor UNIZO diensten Roeselare Izegem voor het vertrouwen!

Nuttig voor jou