Uit een analyse van UNIZO Limburg blijkt dat de doorlooptijden voor het toekennen van omgevingsvergunningen voor aanvragen in eerste en laatste aanleg in Limburg het langste zijn van alle Vlaamse provincies. Voor een aanvraag in eerste aanleg (= gewone aanvraag omgevingsvergunning, zonder beroep) bedraagt de gemiddelde doorlooptijd in Limburg 93.5 dagen gemiddeld tegenover 88.6 gemiddeld in Vlaanderen. 

Binnen Limburg zien we echter grote verschillen tussen steden en gemeenten, waarbij een aantal gemeenten het duidelijk beter doen dan het gemiddelde. Aanvragen in eerste aanleg nemen in Houthalen-Helchteren gemiddeld 67,5 dagen in beslag. Ook Dilsen-Stokkem doet het met 71,2 dagen beter dan het gemiddelde van 93,5. Wat betekent dat de gemeente Houthalen-Helchteren zich de snelste van de klas mag noemen!

Alhoewel deze resultaten betrekking hebben op alle aanvragen (niet alleen door ondernemers) vindt het bestuur van UNIZO Houthalen-Helchteren dit zeer belangrijk. Net omdat hiermee ook aan ondernemers een snelle service wordt geboden. Om die reden trokken ze maandagochtend 20 november met vier bestuursleden naar het gemeentebestuur om de gemeente en betrokken ambtenaren te bedanken met pralines en bloemetjes.

 

Op foto: Inge Schepers - schepen Jef Verpoorten - Jill Marx - burgemeester Alain Yzermans - Sam Boddin 
Achter het fototoestel: Jo Celis | grafisch ontwerper Limburg (Houthalen)

Nuttig voor jou