Houthalen-Helchteren, – De strenge maatregelen tegen het Corona-virus (COVID-19) heeft UNIZO Houthalen-Helchteren aangezet om de plaatselijke ondernemers en de zelfstandige zorgverstrekkers een extra hart onder de riem te steken. Voor de zorgverstrekkers die als zelfstandige dag en nacht klaar staan worden een 70-tal beschermingspakketten ter beschikking gesteld. Extra pakketten worden nog bijbesteld en kunnen worden opgehaald. De plaatselijke commerce krijgt een stevige duw in de rug onder de vorm van een website waarin elke ondernemer zijn bereikbaarheid in Corona-tijd kan communiceren. 

De acute nood aan persoonlijke beschermingsmiddelen voor zorgverstrekkers, zette UNIZO Houthalen-Helchteren aan om hen op korte termijn te voorzien van een eerstelijns zorgpakket. Elke zelfstandige zorgverstrekker krijgt héél binnenkort gratis zo een bescherminspakketje. Hierin zitten een doos antiallergische wegwerphandschoenen en een fles desinfecterende handgel.

“Op die wijze willen we de zorgverstrekkers die als zelfstandige actief zijn, helpen om zichzelf te beschermen bij het uitoefenen van hun zorgtaken. Iedereen beseft nu toch wel dat we deze mensen moeten koesteren. Door hen hierbij te helpen, zorgen we ervoor dat zij zelf niet uitvallen.”, aldus Sandra Wouters voorzitter UNIZO Houthalen-Helchteren.

Voor de ondernemers van Houthalen-Helchteren is er de website www.handelszakenhh.be geactiveerd. Hierin kan iedere zelfstandige aangeven op welke wijze hij of zij bereikbaar is in deze bizarre tijden. “Onze ondernemers hebben onverhoopt snel het geweer van schouder moeten veranderen na het van kracht worden van de strengen Corona-maatregelen. Via deze website kunnen zij aangeven op welke wijze goederen kunnen besteld, afgehaald of geleverd worden, zodat de klanten hen meer dan ooit weten te vinden. Het is cruciaal dat we iedereen helpen om zijn kop boven water te houden en we willen iedereen oproepen om zoveel mogelijk lokaal aan te kopen of te ‘winkelhieren’, zo benadrukt voorzitter Sandra Wouters van UNIZO Houthalen-Helchteren. 

Nuttig voor jou