Ondernemers zijn nodig om een gemeente of stad draaiend te houden. Dat weten ze bij UNIZO Ieper maar al te goed. Dat blijkt alvast uit een boeiende babbel met UNIZO voorzitter Sven Van Hoorde en communicatieverantwoordelijke Bavo Goos.

“UNIZO heeft afdelingen in Ieper Stad, maar ook in de deelgemeenten zoals onder andere Boezinge, Voormezele, Hollebeke en Zillebeke”, aldus Sven en Bavo. “In totaal zijn er zo’n kleine 350 bedrijven in Groot-Ieper. Dat kan dus wel tellen! We organiseren enerzijds ontspannende activiteiten, zoals een nieuwjaarsreceptie waar leden vrijblijvend in een ontspannen sfeer met elkaar in contact kunnen komen. Anderzijds voorzien we ook opleidingen over actuele onderwerpen die ondernemers bezighouden, zoals artificiële intelligentie bijvoorbeeld. We kunnen daarbij telkens rekenen op een grote opkomst, wat bewijst dat de Ieperse ondernemers begaan zijn met wat er in de maatschappij leeft.”

Drie steunpunten

Het UNIZO bestuur stimuleert zijn leden ook om samen te komen om bij te leren van elkaar en te netwerken. Er is trouwens ook een opleidingscel voorzien. “We hebben eigenlijk drie steunpunten: de belangen van onze leden behartigen, netwerken en opleiden. Daar draait onze lokale werking rond en we merken dat er ook behoefte aan is. Soms gaat het om heel concrete zaken, zoals werken in de straat waardoor zaken moeilijk bereikbaar zijn. Maar ook onderwerpen zoals communicatie of wetgeving komen aan bod. Belangrijk is dat al onze leden toegang hebben tot onze ondernemerslijn voor al hun vragen!” aldus Bavo en Sven.

Contact en vriendschap

Ze vinden het ook belangrijk om laagdrempelige activiteiten te organiseren, maar ook opleidingen zijn belangrijk. “Zo kunnen we netwerken en meer mensen leren kennen. Dan kunnen we ook kennismaken met de problemen en uitdagingen van andere ondernemers, wat heel verrijkend is!” UNIZO is dus duidelijk geen organisatie van individuen die enkel naar hun eigen zaak kijken, maar een groep mensen voor wie menselijk contact en vriendschap ook erg belangrijk is. En dat straalt ook af op het publiek dat bij hen over de vloer komt. Een duidelijke win-winsituatie dus! (PiL)

Nuttig voor jou