Een krachtige lokale overheid reageert doelgericht op de huidige behoeften en uitdagingen van ondernemers. UNIZO Jabbeke heeft daarom 5 concrete speerpunten vastgesteld voor een nog ondernemersvriendelijker beleid in Jabbeke. In het voorjaar van 2024 ontvangen alle politieke partijen deze ondernemersprioriteiten, met het verzoek deze op te nemen in hun partijprogramma's.

Ondernemersprioriteiten Jabbeke 2024-2030

  1. Creëer extra ruimte om te ondernemen als hefboom voor groeiende ondernemers en als extra inkomsten voor de gemeente.

  2. Investeer in een efficiënt bereikbaarheidsplan en doordacht parkeerbeleid voor diverse handelscentra in Jabbeke, zoals bv. Varsenare.
  3. Betrek en ondersteun lokale ondernemers bij de organisatie van grootschalige evenementen zoals sportwedstrijden en kermissen.
  4. Hecht waarde aan de inbreng van de Raad Lokale Economie en andere adviesraden.
  5. Investeer in de uitbreiding van de dienst lokale economie voor een sterkere dienstverlening aan ondernemers en handelaarsverenigingen
  6. Implementeer een effectief communicatiebeleid bij openbare werken, evenementen en gemeentelijke initiatieven. Optimaliseer de gebruiksvriendelijkheid van de gemeentelijke website voor ondernemers en zorg voor tijdige updates.

Heb jij aanvullingen, opmerkingen of suggesties? Laat het ons weten!

brecht.clyncke@unizo.be