Op 1 maart 2024 vond de uitreiking van de 8ste Uni-K Award plaats en het werd een schitterend ondernemersfeest in theatercafé De Stegel.
Omdat wij het niet beter kunnen verwoorden dan Jo Brouns (titelvoerend burgemeester van Kinrooi & minister van Economie en Werk) nemen we zijn facebook bericht hieronder even over...

Een dynamisch en levendig ondernemerslandschap is cruciaal voor onze job- en welvaartcreatie en tegelijkertijd erg belangrijk voor ons sociaal weefsel. Lokaal ondernemerschap moet alle kansen krijgen tot gezonde ontplooiing. Vergunningen zijn hierbij cruciaal. Het verdient bovendien, naast stimulerende en positieve omkadering, op gezette tijdstippen ook het podium en de spotlichten.

Gemeente Kinrooi werkt daarom maar al te graag mee aan de ondersteuning van de door Unizo Kinrooi opgezette Uni-K Awards. Noem deze avond gerust hét Kinroois ondernemersfeest van het jaar, met naast de nodige ereschavotten ook een uitgelezen kans om te netwerken met collega-ondernemers, beleidsmakers en belangenbehartigers.

De Starters Award wordt toegekend aan Stef Ceyssens van CQM Welding. Dit jonge bedrijf staat voor efficiëntie en innovatie en gaat geen enkele uitdaging uit de weg, hoe complex de opdracht ook is. Stef is niet enkel een industrieel ingenieur elektromechanica maar heeft ook een erkenning als Europese en internationale lasingenieur op zak. CQM Welding staat ongetwijfeld voor een mooie toekomst!

De Spotlight Award mag dit keer gerust als carrièreprijs worden gelabeld. Want al 40 jaar werkt Jean Henkens uit Molenbeersel dag in dag uit voor de vakantieparken van Center Parcs. Hij bracht letterlijk de tropen naar Europa. Deze bioloog en landschapsarchitect tekent de terreinen van nieuwe parken uit, stuurt de groendienst aan en denkt na over nieuwigheden voor de parken. “Ik heb mijn ziel in dit bedrijf gestoken”, geeft hij aan. “Elke dag ben ik bezig met het evenwicht tussen mens en natuur te verbeteren.”

De toekenning van de Publieksprijs komt ook dit jaar tot stand na een oproep waaraan massaal gehoor werd gegeven met bijna 2.000 uitgebrachte stemmen. De vox populi kroont zonder enige twijfel Aqua Libra Yachtcharter van Luc Vanthoor tot winnaar. Bij Aqua Libra Yachtcharter huur je luxueuze motorjachten voor een meerdaagse vaarvakantie op de Belgische, Nederlandse en zelfs Franse waterwegen. Ze beschikken over een uitgebreide vloot van 15 perfect onderhouden, hoogwaardige motorjachten van het topmerk Linssen Yachts.

De Uni-K Award, trofee voor dé ondernemer van het jaar, bekroont traditiegetrouw passie, toewijding en sterk ondernemerschap. Het is met andere woorden een lokaal kwaliteitslabel dat zijn gelijke niet kent. Deze bijzondere erkenning valt anno 2024 het gezonde familiebedrijf Royakkers te beurt, waarvan vader Jan en zoon Gijs beiden zaakvoerder zijn. Zij staan voor uitstekende kwaliteit en flexibele service, maar vooral voor een enorme passie voor het vak. Elke aardbei, framboos, braambes en fruitplant kweken ze met veel aandacht en geduld, zodat ze enkel fruit van de beste kwaliteit kunnen aanbieden.

Proficiat aan alle winnaars en aan UNIZO Kinrooi. Dank aan de betrokken gemeentelijke diensten, de immer toegewijde en kritische jury, de medewerkers voor en achter de schermen en alle aanwezigen. Zonder volk, geen feest! En zonder ondernemers…geen welvaart. 

BEKIJK DE SFEERBEELDEN DOOR HIER TE KLIKKEN

 

Nuttig voor jou