Het bestuur van UNIZO Kinrooi en een jury van zelfstandige ondernemers, politici en academici kozen voor de zesde keer hun Ondernemer van het Jaar. Daarmee vieren zij het ondernemerschap en zetten ze Kinrooise bedrijven in de kijker. De competitie kreeg zijn beslag tijdens het ondernemersfeest op 6 maart 2020. 

De genomineerden voor de UNI-K Award 2020 waren: Café Beej Nelis, een lokale horecazaak, bekend in Kinrooi en omstreken; Ergonomics: automatiseringen, maatwerken en hijsgereedschappen is hun core business. Een ondernemer waar kwaliteit op 1 staat. En Kuva Verswinkel, een dorpssupermarkt die zich op een unieke wijze positioneert. Deze laatste ging met de UNI-K Award – ondernemer van het Jaar 2020 aan de haal. Café Beej Nelis nam de Publieksprijs mee naar huis.

UNIZO Kinrooi reikte ook de Spotlight Award uit aan een Kinrooinaar of bedrijf dat het laatste jaar extra is opgevallen met een uitzonderlijke prestatie of een unieke ontwikkeling. Dit jaar ging deze eer naar ondernemer John Bombeke van Ergonomics. Uitzonderlijk werd de Spotlight Award toegekend aan iemand die ook genomineerd werd voor de Uni-K Award! De jury wil John honoreren omwille van de enorme wilskracht en inventiviteit die John aan de dag legt. De jury was evenzeer onder de indruk van het “selfmade”-gehalte bij de genomineerde: Zijn schoolloopbaan was door omstandigheden uiterst kort. Alle kennis heeft hij op eigen houtje moeten vergaren.

Verloop van de wedstrijd

Voor de uitgave 2020 bezorgden de inwoners van Kinrooi aan UNIZO Kinrooi een longlist van verdienstelijke ondernemingen. Vervolgens hield de jury rekening met uitstraling, communicatie, verwezenlijkingen, investeringen, en sociaal engagement. Op basis hiervan kozen ze bij stemming drie kandidaten, de genomineerden, die uitgenodigd werden een deelnamedossier in te vullen. Op basis van de informatie in het dossier (geschiedenis, missie, waarden, visie, doelstellingen, strategie en digitale transformatie) kozen ze de uiteindelijke winnaar van de Uni-K Award.

In de maand maart vereerde de jury de genomineerden met een bedrijfsbezoekje, waarna de ultieme beraadslaging plaatsvond over wie de UNI-K Award 2020 in zijn prijzenkast mocht zetten. Op vrijdag 6 maart vond de proclamatie van de winnaars plaats, dat dit jaar opnieuw plaatsvond in GC De Stegel.

Uit het juryrapport

Citaat over Kuva Verswinkel: "Kuva Verswinkel pakt de Uni-K Award, omwille van zijn unieke aanpak in een moeilijke markt! Tussen de Jumbo’s, de Colruyts en Albert Heyns van deze wereld positioneert deze dorpsslager annex dorpssupermarkt zich op een unieke wijze! De dynamiek die deze houding veroorzaakt zorgt voor een enorme constante toeloop van klanten die kwaliteit en service hoog achten.”

 

UNIZO Kinrooi is de lokale ondernemersverening onder UNIZO Limburg en UNIZO Nationaal.

Nuttig voor jou