In opdracht van het bestuur van UNIZO Kinrooi heeft een jury van zelfstandige ondernemers voor de zevende keer de Ondernemer van het jaar van Kinrooi gekozen. Daarmee viert UNIZO Kinrooi het ondernemerschap en zet ze Kinrooise bedrijven in de kijker. De competitie kreeg zijn uitslag tijdens het ondernemersfeest op 24 maart 2023.  

Verloop van de wedstrijd

Voor de uitgave 2023 verzamelden de jury en het bestuur dmv inschrijvingen een longlist van verdienstelijke ondernemingen. Zij hielden rekening met uitstraling, communicatie, verwezenlijkingen, investeringen, externe informatie, spontane kandidaturen & voordrachten, enz.  

In de maand maart vereerde de jury een aantal bedrijven met een bezoekje, waarna de beraadslaging plaatsvond over wie de UNI-K Award 2023 in zijn prijzenkast mocht zetten. Op vrijdag 24 maart vond de proclamatie van de winnaars plaats in de Stegel te Kinrooi waarbij meer dan 300 aanwezigen getuige mochten zijn van het ondernemersfeest.

Tijdens de uitreiking van de awards 2023 riep de jury Mekano Play als winnaar van de UNI-K Award uit. Ook het publiek kon dit jaar haar stem uitbrengen voor de Publieksprijs. Deze ging naar kinesist Ruben Roijakkers; een onderneming die op handen wordt gedragen door de Kinrooise bevolking.

Daarnaast was er ook een startersawardJeroen Moonen van het gelijknamig bedrijf Foodtruck Jeroen Moonen en bekend als chef patissier bij sterrenkok Roger Van Damme kaapte deze mooie prijs voor de eerste keer weg.

UNIZO Kinrooi reikte ook de spotlight award uit aan een persoon die Kinrooi mee op de kaart heeft gezet. Dit jaar kwam deze eer Hubert Brouns, oud burgemeester van de gemeente Kinrooi, toe. Hij is de jury opgevallen owv zijn uitzonderlijke prestaties en unieke levenswandel.

Uit het juryrapport

Citaat over het Mekano Play "... Het inzetten op innovatie in een niche markt waar kwaliteit en kindvriendelijkheid hoog in het vaandel wordt gehouden. Een bedrijfsleider met een duidelijke visie naar groei en innovatie gekoppeld aan een gezonde dosis creativiteit.

Nuttig voor jou