Ondernemers moeten in de best mogelijke omstandigheden kunnen ondernemen. Daarom stelt UNIZO Lendelede enkele speerpunten op voor een ondernemersvriendelijk beleid om zo de lokale prioriteiten op de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 naar voor te brengen. 

1. Er werd fors geïnvesteerd in de nieuwe KMO-zone NELCA, met positieve resultaten. Ondertussen is de eerste KMO-zone Spoelewielen op een kantelpunt. Graag begeleidt de gemeente start-ups en groeiende ondernemingen ook hier en stelt ze zich op als een constructieve partner.

2. Een future-proof en overkoepelend beleid (en visie) voor het Dorpsplein en de nabije omgeving. Denk hierbij aan heldere circulatie en parkeerbeleid, maar evengoed een aangenaam (groen karakter) (vooral horecagebonden).

3. Een visie op het stijgende aantal leegstaande handelspanden en de toekomst hiervan (wonen, pop-up, start-up, ...)in een kleine, landelijke gemeente als Lendelede (e-commerce, ...).

4. Een duidelijk loket voor ondernemers (website & fysiek loket) waar ze met hun vragen & opmerkingen terechtkunnen, alsook vlot vindbare informatie omtrent ondernemen.

5. Aanbestedingen met lokale ondernemers uit Lendelede.