Op woensdag 16 februari verzamelden ondernemers uit het kmo-netwerk voor een lunch in de Jachthoorn te Kontich. Experts Eveline Van Laere en Bart Volders van Arcas Law gaven advies over internationaal ondernemen en de ondernemers wisselden onderling ervaringen en good practices uit. Paul Robrechts, CEO van R&T Group, vertelt wat hij de meerwaarde vindt van zijn aanwezigheid op de kmo-lunch georganiseerd door UNIZO provincie Antwerpen.

Paul, wat is jouw grootste uitdaging als groeiende ondernemer?

De grootste uitdaging is dubbel. Allereerst gekwalificeerde medewerkers vinden in onze specifieke niche markt, zijnde physical security consultancy, beveiliging tegen criminaliteit. Ten tweede, in het groeitraject van de onderneming en dus bij elke grotere stap, de cohesie behouden alsook het familiale en gemoedelijke DNA van de originele kleinschalige onderneming.

Wat heb je opgestoken tijdens de UNIZO kmo-lunch over internationaal ondernemen?

Aandachtspunten voor contractuele documenten, waarbij in het bijzonder gewezen werd op de risico’s gekoppeld aan het bevoegde rechtsgebied (andere rechtsregels per land), maar ook de mogelijkheden terzake. Het belang van de algemene voorwaarden, ook inzake de publicatie ervan op de website. De draagwijdte van de juiste fomulering van de privacy verklaring en het cookies policy op de website.

Je vond het dus een geslaagde activiteit?

Het was heel fijn om te mogen deelnemen aan de kmo-lunch internationaal ondernemen. De timing was perfect afgestemd op onze eigen groei: Robrechts & Thienpont bouwt verder aan haar Europese ambitie, waarbij haar internationale dienstverlening versterkt wordt door een lokale partner of eigen onderneming. De beide sprekers, Eveline Van Laere en Bart Volders van Arcas Law gaven ter zake interessante tips, good practices en mogelijke valkuilen. Hun toelichting werd aangevuld met vragen en ervaringen van de deelnemers, wat het event interactief maakte en inhoudelijk versterkte.

Het sparren met collega-ondernemers in een ongedwongen, informele en aangename sfeer, ondersteund met de tussenkomst van experten, maakte er een boeiened geheel van. Het was een knap initiatief en perfecte organisatie van UNIZO provincie Antwerpen. De combinatie met een lekker lunch was ideaal. Hett concept/format van informatie delen vind ik persoonlijk sterk en er zijn tal van onderwerpen, die ondernemers in die zin met elkaar kunnen bespreken.

Heb je dan ook interessante contacten kunnen leggen tijdens de lunch?

Ja, zowel de contacten met de collega-ondernemers alsook met de experten van Arcas Law zijn waardevol. Nadien werd al verdere info uitgewisseld en zelfs aandachtspunten intern opgenomen.

_ _ _ _ _

Interesse in het KMO-netwerk van UNIZO provincie Antwerpen? Neem contact op met collega Ingvild De Wolf via kmo.antwerpen@unizo.be.