Gediplomeerd goudsmid en edelsteenzetter Yuliya Sobakar is gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van juwelen op maat, herstellingen en edelsteenzettingen. Yuliya – van oorsprong Oekraïens – doet alles met de hand in haar eigen atelier in Genk, onder de naam JewelsArt. “Als klein meisje was ik altijd druk in de weer met het maken van kettingen en ringen met bloemen. Ik was dus al van kindsbeen af geïnteresseerd in juweelontwerp. Maar pas toen ik naar België kwam, kreeg ik de kans om mijn creativiteit echt te ontplooien.” Met succes, want UNIZO Limburg bekroont JewelsArt nu met het officiële Handmade in Belgium-label.

Yuliya Sobakar vindt het fantastisch om zelf juwelen te ontwerpen. “De ene keer teken ik ze eerst uit op papier, de andere keer ontwerp ik ze meteen, met enkel het idee in mijn hoofd. Ik werk vooral met goud , zilver, natuurlijke edelstenen en materialen die getuigen van respect voor de natuur. De grondstoffen die ik aankoop, zijn bijvoorbeeld ook van Belgische bodem”, vertelt ze enthousiast.

Dat enthousiasme wordt nu beloond met het officiële Handmade in Belgium-label, uitgereikt door UNIZO Limburg. “Met dat label zet UNIZO ondernemers in de schijnwerpers die op kleine schaal eerlijke, authentieke producten maken. Het verhaal dat Yuliya neerzet met JewelsArt, past perfect binnen die filosofie. We overhandigen haar dan ook met veel fierheid het label. En we wensen haar nog veel succes met haar ontwerpen én haar winkel die ze eerder dit jaar in Maaseik opende”, besluit Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg.

www.jewelsart.be

Foto: Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder UNIZO Limburg - Peggy Raedschelders, bestuurslid UNIZO Maaseik - Yuliya Sobakar - Nadia Cornelissen, bestuurslid UNIZO Maaseik,

Nuttig voor jou