Het bestuur van UNIZO Maaseik koos voor de veertiende keer hun Ondernemer van het Jaar. Daarmee vieren zij het ondernemerschap en zetten ze Maaseiker bedrijven in de kijker.

De onthulling van het Bronzen Eikenblad – ondernemer van het jaar 2022 werd gedaan door burgemeester Johan Tollenaere.

“Het Bronzen Eikenblad is dit jaar een heus kunstwerk waar elke inwoner van Maaseik van kan genieten. Namelijk een zitbank, gepimpt met tal van Eikenbladen. De zitbank zal zijn eerbetoon krijgen op de markt van Maaseik. Hiermee willen we het ondernemerschap vieren in Maaseik. Een eerbetoon!” aldus Stan Van Dinter de ontwerper van het kunstwerk en bestuurder van UNIZO Maaseik.

Waarom elke ondernemer?

Het bestuur van UNIZO Maaseik heeft met opzet gekozen om 1 kunstwerk in het straatbeeld van Maaseik te plaatsen. Dit om het ondernemerschap extra in de verf te zetten. 
Tijdens de afgelopen corona-periode en de huidige crisis kunnen we stellen dat ondernemer groot en klein zich steeds moeten aanpassen, innovatief zijn, steeds werken aan duurzaamheid en een gezonde dosis veerkracht laten zien. 

 

 

De trofeeën

Elke jaar maakt edelsmid en metaalvormgever Stan Van Dinter het unieke kunstwerk voor de Maaseiker Ondernemer van het Jaar, het Bronzen Eikenblad.

 

Erelijst 13 jaar Bronzen Eikenblad

Eric Deckers, toenmalig voorzitter van UNIZO Maaseik, was in 2007 de bedenker en bezieler van de Maaseiker ondernemersprijs. Begin 2015 verliet hij het bestuur, maar zat nog één keer de jury van zijn geesteskind voor. Sindsdien volgt de fiere stichter het gebeuren vanuit de coulissen. In de loop der jaren mochten zich volgende ondernemers Maaseiker Ondernemer van het Jaar noemen:

 

2007 Baeten Vinopolis

2008 Lecot-Raedschelders

2009 Zuivelfabriek Sint-Jozef; Long term achievement: ATM

2010 Studio Segers, publiek: Betonboringen Kris Langers

2011 Camping Zavelbos; publiek: Dakwerken Peters Leon

2012 Pascaud Beauty Innovations; publiek: Tuinaanleg Wout Evens

2013 Gopa Keukens; publiek: Radio LRM

2014 Revilax; starter: Boetiek Joël

2015 Interieur Vangeloven; starter: ‘t Sjoësterke

2016 House of Artistry by Ludovic Beckers; publiek: Oud Oteren

2017 JM Construct; publiek: Ma Marie

2018 De Warre; publiek: Davy Swennen

2019 Slagerij Houben; Publieksprijs: Bloemen Anthos

Klik hier voor de foto's!

Nuttig voor jou