Dag van de AmbachtenDeze zondag zetten weer tal van (zelfstandige) ambachtslieden hun deuren wijd open voor het grote publiek. Een ideale gelegenheid om van heel dichtbij kennis te maken met de kennis, expertise, creativiteit... en vooral ook passie zoveel ambachtelijk ondernemende mensen. Ook bij UNIZO scharen we ons voluit achter dit initiatief, waarmee we het belang en de meerwaarde van authentieke, lokaal en op kleine schaal gecreëerde producten, in de kijker willen plaatsen. Dat vertelde Chiel Sterckx van UNIZO Retail zaterdagochtend nog in het programma De Markt op Eén.

Je kan de uitzending van De Markt 19 november, met daarin het optreden van Chiel Sterckx (UNIZO Retail) hier herbekijken, op het VRT MAX-streamingplatform.

UNIZO zet trouwens al járen actief in op het bouwen van een sterker imago voor authentiek ambachtelijke ondernemers, met de toekenning van het HIB- of Handmade In Belgium-label, aan ondernemers die aan een reeks strikte criteria voldoen. Naast het label is er ook de HIB-community-werking om de betrokken ondernemers dichter bij elkaar te brengen en de onderlinge ervaringsuitwisseling te bevorderen. Wie als klant een product koopt bij een HIB-labelhouder weet zeker dat hij of zij een authentiek ambachtelijk en origineel product in huis haalt.

Voor alle info over de Dag van de Ambachten en de deelnemers op dagvandeambachten.be