UNIZO Oost-Vlaanderen zet startend ondernemerschap ieder jaar opnieuw centraal en verkiest daarom al voor de tiende maal op rij de Starter van het Jaar. Voor Oost-Vlaanderen gaat die titel dit jaar naar The Bee Academy uit Lochristi. Het bedrijf van CEO Fabrice Poppe verbindt IT-technische profielen die moeilijk toegang hebben tot de arbeidsmarkt met bedrijven die op zoek zijn naar gekwalificeerde medewerkers.

Wat doet The Bee Academy?

The Bee Academy neemt drempels weg door mensen in een kwetsbare situatie als eigen medewerkers aan te nemen, te begeleiden en te ondersteunen. Het gaat steeds om gekwalificeerde IT-profielen die in een aangepaste werkomgeving worden geplaatst.

Terwijl bedrijven schreeuwen om gekwalificeerde IT-profielen, zitten duizenden mensen thuis door werkloosheid, burn-out en andere kwetsbaarheden. Het gaat vaak om mensen mét de juiste competenties, die helaas niet meer in staat zijn om een typische voltijdse job uit te voeren met bijvoorbeeld strikte uren en regels. Dat maakt voor hen de drempel te hoog om te solliciteren.

Anderzijds zijn er bedrijven die voor hen openstaan en die willen inzetten op diversiteit en inclusie. Maar zij botsen op torenhoge drempels van regels, verplichtingen en administratieve rompslomp om deze mensen aan te nemen. En zo bergen ze hun idee weer op. The Bee Academy slaat hier de brug,” vertelt CEO Fabrice Poppe.

Medewerkers mogen blijvende ondersteuning verwachten. Het kan gaan van flexibele werkoplossingen, ondersteuning op psychologisch vlak of de nodige bijscholingen. “We willen een werkomgeving bieden die wél werkt voor onze mensen. Het leven komt bij ons op de eerste plaats en daarom spreken wij steevast van de life-workbalance,” vult Poppe aan.

We kozen voor The Bee Academy omdat Fabrice en zijn team een grote sociaal-maatschappelijke impact hebben. Zij bieden ondernemers een oplossing voor hun knelpuntvacatures in de IT. Tegelijk activeert The Bee Acacdemy ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Werken is zinvol en laat mensen een zinvolle bijdrage leveren aan de maatschappij. The Bee Academy neemt mensen effectief over op de payroll en neemt daarbij ook het risico van de opdrachtgever over. Uit dat alles blijkt de juiste spirit voor een Starter van het Jaar,” zegt Jos Vermeiren, directeur van UNIZO Oost-Vlaanderen.