Oostende - Vandaag weet je als consument niet altijd meer zeker wat je koopt. Consumenten zijn meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenciteitsgarantie. En die vinden ze bij ambachtelijke ondernemers via het HIB-label. Het is voor consumenten vaak niet gemakkelijk om de ambachtelijke ondernemers en hun producten te onderscheiden van de industriële. Anderzijds is het voor deze ondernemers niet makkelijk op te boksen tegen de concurrentie van onder meer industriële producten. En de term ‘ambachtelijk’ is, in tegenstelling tot Frankrijk, in België niet beschermd. Iedereen kan zichzelf ‘ambachtelijk’ noemen. Daarom lanceert UNIZO het label Handmade In Belgium (kortweg HIB). Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking. Het is een jury van ondernemers en expert die dit label toekent.

“Once in a lifetime opportunity”
Pepijn Decorte (35), vader van 3 zonen, is woonachtig in Vlamertinge. Hij studeerde af in de richting bedrijfsmanagement en was nadien 10 jaar actief in de meubelsector. De passie voor slaapcomfort is, mede door zijn professioneel verleden in de meubelsector, door de jaren gegroeid samen met de ambitie om een bedrijf te runnen. “Een bedrijf overnemen die al geheel toevallig je naam draagt, is op zich al uniek te noemen. Een ‘once in a lifetime opportunity’ en het perfecte verlengde hoe ik mijn professionele carrière verder zag evolueren”, zegt Pepijn. “Het bedrijf is niet altijd een matrasfabriek geweest. Door de jaren evolueerde het van een confectiebedrijf (gespecialiseerd in wolproducten) tot het produceren van matrassen op de dag van vandaag. Vanaf begin de jaren 90 werd de overgang naar matrasproductie gemaakt, al biedt het bedrijf de diverse wolproducten nog steeds aan.”

Ambitieus
“De voldoening die je krijgt van een nieuw product voor het eerst vermarkten, geeft een ongelofelijke kick. Het is dan ook de bedoeling om met Decorte kwalitatieve matrassen te lanceren die zowel technisch al visueel een stuk hoger in de markt liggen ter aanvulling op ons huidige gamma. De dag dat je van je hobby je werk kan maken, moet je nooit meer werken. Ik ging het mezelf nooit vergeven, had ik deze kans niet genomen. Het HIB-label van UNIZO moet mij helpen de handgemaakte matrassen nog beter te vermarkten. De toekomst lacht ons toe.” aldus Pepijn Decorte.