Maar liefst 34 keer hebben Unizo Westrozebeke en Unizo Oostnieuwkerke een Oost-West actie georganiseerd.   Deze Eindejaars- verkoopactie was zeer succesvol maar kon helaas in 2020, gezien de situatie, niet doorgaan.   Dit jaar is de actie er terug maar nu doet ook Unizo Staden mee.  Omdat de naam Oost-West moeilijk te herbruiken viel werd er geopteerd om een volledige nieuwe naam te bedenken die voor alle 3 de afdelingen geaccepteerd kan worden. En zo zijn we gekomen tot de Noëlly verkoopactie.    Het is dan ook met gepaste trots dat wij onze 1e Noëlly actie voorstellen.

Het concept is gebaseerd op de vorige Oost-West actie maar hier en daar werden andere accenten gelegd.   De basis blijft echter: een verkoopactie georganiseerd door Unizo om onze handelaars en ondernemers in “the picture” te plaatsen en de bevolking te laten kennismaken met deze handelaars/ondernemers en aan te sporen om hun normale en Eindejaarsaankopen lokaal te plaatsen.  We hebben tenslotte en immens aanbod aan ondernemers en handelaars die “zot “zijn van ondernemen waar we bij Unizo bijzonder trots op zijn.  

De actie is gebaseerd op 2 pijlers: 

Er wordt een publiciteitsfolder verdeeld bij alle bewoners van de 3 deelgemeenten.   Deze folder telt dit jaar maar liefst 92  pagina’s.  Het is inderdaad nogal een lijvige folder geworden maar het is niet zomaar een “boekje”.  Laat het ons maar gerust de “Bijbel” van de handelaars/ondernemers uit Groot Staden noemen.   Het is dan ook een folder om te bewaren en later nog eens in te kijken.   Voor de bewoners is er een leuke wedstrijd aan verbonden. In de folder staan een aantal Noëlly’s , zowel in het groot als in het klein.  Wie het juiste aantal kan raden en het formulier binnenbrengt kan zo 6 flessen champagne winnen.   Per deelgemeente is een inzamelpunt voorzien.

De 2e pijler is de lotenactie.  Bij de deelnemende handelaars worden tijdens de actie loten uitgedeeld.  Hoeveel loten dat zijn wordt door de handelaar zelf bepaald. Er is een totale prijzenpot van maar liefst € 16.250 te verdelen.  De eerste prijs is €2.500 euro, verder zijn er ook 3 bonnen van €750  en de bonnen van € 100 gegarandeerd bij de uitgevende handelaar. De trekking gebeurt op donderdag 6 januari, de hoofdprijzen worden uitgereikt op 4 februari.   De lijst van de winnende loten zal kunnen geraadpleegd worden via de Staden App, via Facebook en bij de deelnemende winkeliers.   We zijn supertrots op het aantal handelaars dat deelneemt aan de lotenactie.  We hebben er maar liefst 58 over de 3 deelgemeenten, er zijn er 22 in Oostnieuwkerke, 9 in Westrozebeke en 27 in Staden.  En wat een diversiteit: cafés, bakkers, slagers, lokale supermarkten, boetieks, frituren, thuisverpleging, kappers, enz.   Per deelnemende handelszaak zijn er ook 3 flessen champagne te winnen.  

Nuttig voor jou