Expo 'Entrepreneurs: Brussels migrantenondernemerschap'

Het MigratieMuseumMigration ging met de steun van UNIZO Brussel op zoek naar het migratieverhaal van de Brusselse ondernemers. Het resultaat is de tentoonstelling 'Entrepreneurs'.

Aan het woord: immigrantenondernemers van de eerste en tweede generatie wiens product soms al honderden jaren deel uitmaakt van ons collectief geheugen. Zij creëerden jobs en gaven de straten van Brussel vorm.

'Entrepreneurs' neemt je mee naar het begin: wanneer en hoe het Brussels immigrantenondernemerschap begon. De expo toont hoe elke gemeenschap steeds nieuwe ondernemers voorbracht en het Brussels Gewest zo een recordaantal ondernemers bezorgt in vergelijking met de andere gewesten.

Het MigratieMuseumMigration opende in 2019 de deuren in Molenbeek en belicht de geschiedenis van de eerste generatie gastarbeiders, de eerste opvang in het Klein Kasteeltje, ballingen, oorlogsvluchtelingen, Europeanen die gebruik maken van het vrij verkeer binnen de EU en alle anderen.

De expo loopt van 22 november 2022 tot 22 maart 2023, van 10 tot 17 uur in het MigratieMuseumMigration, Werkhuizenstraat 17, 1080 Brussel.