Op 1 juli 2023 gaat individueel maatwerk van start. Met deze maatregel wil de Vlaamse overheid werkgevers beter ondersteunen bij de aanwerving of de tewerkstelling van personen met een arbeidsbeperking. Voor werkgevers gaat dit over een compensatie voor eventuele extra kosten voor de organisatie of een eventuele lagere productiviteit via een loonpremie en een tegemoetkoming voor begeleiding op de werkvloer via een begeleidingspremie. Voor zelfstandigen is er de ondersteuningspremie. Individueel maatwerk is een vereenvoudiging van het beleidskader en bouwt verder op de ervaringen van de Vlaamse ondersteuningspremie (VOP), Sociale inschakelingseconomie (SINE), Lokale diensteneconomie (LDE) en Maatwerkafdelingen (MWA).

Om deze ondersteuning bekend te maken bij werkgevers in de reguliere economie, zal het Departement Werk en Sociale Economie (DWSE) van de Vlaamse overheid een brede campagne opzetten om individueel maatwerk in de kijker te zetten. Daarvoor zijn ze op zoek naar échte hoofdrolspelers.

Het campagne-idee

DWSE wilt duo’s in de spotlight zetten met een professionele relatie waar beide partijen trots op zijn. Ze willen een aantal sterke, échte verhalen tonen van telkens 2 mensen die het beste in elkaar naar boven brengen.

Daarvoor zoeken ze duo’s bestaande uit:

  • Een werknemer met een arbeidsbeperking (heeft eventueel recht op de VOP of arbeidspostaanpassingen, maar is niet noodzakelijk) & de werkgever
  • Een zelfstandig ondernemer met een arbeidsbeperking & een van de klanten

Wat verwacht DWSE van jullie?

Jullie zijn als duo:

  • Ambassadeur/boegbeeld voor deze campagne en zijn bereid om jullie verhaal te vertellen in gespecialiseerde magazines zoals UNIZO Magazine, HR-magazine, Handiscoop,…
  • Minstens 1 dag beschikbaar voor een fotoshoot/video opnames in de maand april
  • 1 dag beschikbaar voor een persevenement in de maand september (incl. vragen van journalisten beantwoorden, waarvoor we jullie helpen voorbereiden)

Waar zal je als duo te zien zijn?

  • Op de website van de Vlaamse overheid die individueel maatwerk in detail zal toelichten en jullie verhaal zal vertellen
  • In het nieuws, in de krant, op internet, in bussen van De Lijn, op sociale media van DWSE, partners en via sociale media-advertenties…

De voorwaarde is dat elk individu afstand doet van auteursrechten. DWSE garandeert dat de beelden enkel in het kader van individueel maatwerk gebruikt zullen worden. Alle afspraken en contacten (bv pers of magazines) verlopen via DWSE. 

Zijn jullie het duo dat DWSE zoekt?

Stuur dan snel jullie verhaal en gegevens naar lieze.vandyck@vlaanderen.be, 0478 71 98 79 en lise.peeters@vlaanderen.be, 0499 47 32 64 en we nemen contact met je op!