De winnaar van de derde Cristal Award van UNIZO Oudsbergen is bekend! Recreatieoord Wilhelm Tell mag zich ‘Ondernemer van het jaar 2023’ noemen.

Gefeliciteerd aan Lode Nulmans en echtgenote Helga Roex. Samen runnen ze met hun team en de hulp van de 3 dochters de enige door Toerisme Vlaanderen erkende 5-sterren camping in Vlaanderen. In 1968 als eenmanszaak gestart en dankzij hard werken, doorzettingsvermogen, passie, durf, non-stop investeren en innoveren uitgegroeid tot een toeristisch pareltje gelegen op de Hoeverweg te Oudsbergen.

Hun verblijfsrecreatie bestaat uit seizoen- en jaarplaatsen, verhuur appartementen, chalets en een top glamping met airco. Het camping sanitair maakt een uniek verschil dankzij de ligbaden met jacuzzi en jets. Als dagrecreatie is er onder andere een binnenzwembad, speeltuin en een outdoor verwarmd waterparadijs met golfslagbad, glijbaan, waterspeeltuin, stroomversnelling,… Dit alles wordt verzorgd met horeca.

Wilhelm Tell won van Nelis Wegenbouw, Pilates Body Center en L-Int interieurarchitectuur, die ook een dikke duim verdienen voor hun dagdagelijks gedreven en gepassioneerd ondernemerschap.

“Als organisatie van zelfstandige ondernemers vinden we het belangrijk om het ondernemerschap in de schijnwerpers te zetten. De award is een erkenning voor Recreatieoord Wilhelm Tell, maar vooral een boost voor alle ondernemers in onze gemeente,” aldus Barbra Dreesen, een tevreden voorzitter van UNIZO Oudsbergen. 

Komiek Armand Schreurs vroeg tijdens de uitreiking van de Cristal Award een daverend applaus voor de kinderen van Lode en Helga. 'Want de drie dochters het werk laten doen' is volgens Armand Schreurs de sleutel tot het succes van Wilhelm Tell.

Naast de Cristal Award reikte het bestuur van UNIZO Oudsbergen ook een Lifetime Achievement Award uit. Mia Wertelaers, beter gekend als Mieke Boem, de 85 jarige café uitbaatster van Moonlight in Opglabbeek, mocht deze -compleet onverwacht- mee naar huis nemen. Mieke Boem runt al meer dan 65 jaar het café met ‘de beste klanten van de wereld’. ‘Hoe ouder, hoe wijzer’ staat op haar deur… en dat moet wel kloppen als plots Rammstein door de Moonlight boxen weerklinkt.  Haar geheim? 'Houden van alle klanten."

De avond eindigde met de officiële trekking van de winnaars Eindejaarsactie waarbij er voor duizenden euro's aan koopcheques bij de lokale handelaars van Oudsbergen verdeeld werden. Ze worden telefonisch of via post in de komende dagen op de hoogte gebracht. Bedankt aan alle deelnemers en proficiat aan zij die binnenkort in Oudsbergen met hun koopcheque kunnen gaan winkelhieren.

 

 

Mieke Boem wint Life Time Achievement Award

Mieke Boem, café Moonlight, wint Life Time Achievement Award

De genomineerden en winnaars met burgemeester Marco Goossens, schepen locale economie An Knoops, gedelegeerd bestuurder UNIZO Limburg Bart Lodewyckx en ondernemersadviseur Inge Schepers

De winnaars van de UNIZO Oudsbergen Cristal Award 2023: Wilhelm Tell

Nuttig voor jou