UNIZO Riemst reikte donderdagavond voor de derde keer de Rumanzeis Award uit. Familiebedrijf Dakwerken Willems kwam als winnaar uit de bus; vader Johnny Willems en Dennie haalden het nipt van Kinderopvang Vlijtingen en Nassen Pierre bvba.

De naam Rumanzeis is een verwijzing naar de oorspronkelijke naam van Riemst en met de Award wil UNIZO het ondernemerschap in Riemst extra in de verf zetten. “Alle ondernemers uit Riemst kregen de mogelijkheid om drie collega-ondernemers te nomineren. Aan de hand van de ontvangen stemmen werden Dakwerken Willems, Kinderopvang Vlijtingen en Nassen Pierre bvba,  genomineerd”, aldus Wilfried Bruggen, voorzitter van UNIZO Riemst.

Een jury hield rekening met de volgende criteria: media-aandacht, het Riemster gehalte van de onderneming, de persoonlijkheid van de ondernemer, het karakter van de onderneming, de economische toestand en de tewerkstelling. Dakwerken Willems haalde het nipt voor de twee andere genomineerden.

Wisselwerking, passie voor ondernemerschap en sociaal engagement
In de jaren ‘80 richtte Johnny Willems ‘Dakwerken Willems’ op en in 2000 voegde ook zijn zoon Dennie zich bij het familiebedrijf. Dennie houdt zich vooral bezig met de praktische zaken op de werf, terwijl zijn vader Johnny vanuit het kantoor alles in goede banen leidt. “De wisselwerking tussen vader en zoon, hun passie voor het ondernemerschap en sociaal engagement in Riemst en daarbuiten, overtuigde de jury om hen als winnaar uit te roepen”, licht voorzitter Wilfried Bruggen toe.

Nuttig voor jou