Tekst & foto: Jilke Tielemans

Simon Lauwers is nog maar 28, en is nu al gepassioneerd zaakvoerder van BOUD, een bouwbedrijf gespecialiseerd in totaalprojecten. De work-life balance als jonge ondernemer was in het begin zeker niet gemakkelijk. “Ik vind wel dat die work-life balance iets is wat je zelf goed moet bewaren, ook al scoor ik er nu nog steeds niet zo goed op”, zegt hij.

Simon zat het afgelopen jaar ook in de Fast Growth Club, een KMO-groeigroep om te werken aan  organisatiecultuur. “Daarin heb ik geleerd dat het onder andere heel belangrijk is om te weten hoe jouw werknemers naar jou kijken. Het team ziet mij als een leidinggevende terwijl ik mij eigenlijk gewoon als één van hen voel. Een bedrijf leiden brengt toch een bepaalde status en verantwoordelijkheden met zich mee.” De bescheidenheid van Simon siert hem. “Ik vind het gewoon belangrijk om met iedereen, eender welk niveau, te spreken. Dat is echt een werkpunt en iets wat  nog wel ontbrak. Je bent ook met die dagdagelijkse dingen bezig, met gevolg dat die organisatiecultuur op de lange baan wordt geschoven.”

Teamdag

Tijdens de Fast Growth Club werd er ook gewerkt aan de missie en visie van je KMO. “Ik vind het belangrijk dat je die missie en visie nastreeft, én dat je dit deelt met je werknemers. Je kan je visie en missie niet omzetten in de praktijk wanneer je collega’s maar half weten wat deze inhouden”, zegt hij overtuigd. “Vanaf dit jaar gaan we éénmaal per jaar een BOUD-dag organiseren. In mei dit jaar hadden we onze eerste geslaagde editie, een dag dat volledig in het teken staat van onze missie en visie, omdat ik het belangrijk vind om dit te delen met mijn werknemers. ’s Ochtends kreeg iedereen een ontbijt en gaf ik een presentatie over BOUD nu, vroeger en binnen 5 jaar. Daarna volgde er een bezoek aan een bedrijf die onze visie deelt en sloten we af met een teambuilding activiteit.”

Het streven naar een optimale work-life balance

Jonge ondernemers, en eigenlijk ook gewoon jonge mensen in het algemeen, vinden een work-life balance belangrijk. Bij Simon is dit niet anders, iets wat in het begin nog wat zoeken was. “Toen ik net begonnen was, was de work-life balance moeilijk aangezien vrienden van mij in de week wel eens durfden doorzakken. Ik moest dan vroeg opstaan of zelfs ’s avonds nog allerlei taken vervullen voor BOUD. Ik vind wel dat die work-life balance is iets wat je zelf goed moet bewaren, ook al scoor ik er nu nog steeds niet zo goed op. Gelukkig heb ik een vriendin die dit begrijpt, aangezien haar ouders ook zelfstandigen zijn. Ik ben blij dat ze mij hierin ondersteund.”

“Wat ik moeilijker vond als jonge gast, was dat mensen mij ook echt nog als jonge gast beschouwden. Ik had soms het gevoel dat ik niet au serieux genomen werd wanneer ik met klanten aan tafel zat. Ik had het gevoel dat ze zich afvroegen wat ik hem als jonkie nu kwam vertellen, terwijl dat ik op dat moment al 6 jaar bezig was. Ondanks dat ik wist waar ik mee bezig was en expertise had in het vak, had ik toen mijn nonkel of vader nodig naast mij om mijn woorden te bevestigen. Gelukkig is dit nu intussen wel voorbij”, eindigt hij.