Als erkenning van authentiek vakmanschap en lokale productie, heeft Wijndomein Gloire de Duras, gelegen in het pittoreske hart van Haspengouw in Wilderen (Sint-Truiden), het begeerde Handmade in Belgium (HIB) label ontvangen uit handen van Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder UNIZO Limburg en Werner Berebrouckx, voorzitter van UNIZO Sint-Truiden. Dit familiebedrijf, onder leiding van Peter Nijskens, zijn echtgenote Hilde en hun drie kinderen Laura, Gert-Jan en Isaline, is een toonbeeld van passie, traditie en gemeenschapsgevoel in de Belgische wijnbouw.

Een diepgewortelde geschiedenis, een stralende toekomst

Gloire de Duras is niet zomaar een naam. Het verwijst naar de rijke geschiedenis van Wilderen en Duras, ooit een middeleeuwse heerlijkheid, en symboliseert de ambitie van de familie Nijskens om uitmuntende wijnen te produceren die deze erfenis eer aandoen. Met een exclusieve focus op witte en mousserende wijnen, heeft dit wijndomein zich onderscheiden door de kwaliteit en het unieke karakter van zijn producten. Sinds de eerste aanplant in 2015 met druivensoorten als Chardonnay, Pinot Gris en Auxerrois, tot de uitbreiding met Riesling en nog meer Auxerrois, toont Gloire de Duras een onwrikbare toewijding aan kwaliteit en innovatie. Het bijzondere microklimaat van hun clos in de oude moestuin van het Kasteel van Duras, samen met de strategische uitbreiding van hun wijngaarden, benadrukt de expertise en het ambacht dat aan de basis ligt van elk flesje wijn.

Erkenning van UNIZO Limburg

De toekenning van het HIB-label door UNIZO Limburg, onderstreept de exceptionele kwaliteit en het ambachtelijk karakter van Gloire de Duras. Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg: "Het toekennen van het Handmade in Belgium-label aan Gloire de Duras erkent de uitzonderlijke bijdrage van dit wijndomein aan de Belgische ambacht en lokale productie. Ze belichamen het ideaal van werken met handen en hart, en creëren eerlijke, authentieke producten die de regio Haspengouw op de kaart zetten”.

Met het Handmade in Belgium-label als een nieuw juweel in hun kroon, kijkt Gloire de Duras uit naar een toekomst waarin ze blijven innoveren, inspireren en genieten van de vruchten van hun arbeid, samen met wijnliefhebbers overal.

HIB

Nuttig voor jou