Beschik jij over een werkplaats voor het onderhoud en herstel van voertuigen en hebben die werkzaamheden geleid tot bodemverontreiniging? Sluit je dan aan bij bodemsaneringsfonds Tersana en krijgt 40% subsidies voor de sanering.

Vaak komt de verontreiniging van een bodem (als gevolg van bijvoorbeeld (afval)olie, het lekken van voertuigen, de private tankplaats voor voertuigen, stookolietank, het asbestdak van de werkplaats, ...) pas aan het licht wanneer je een pand of terrein wil verkopen. Bij overdracht van een werkplaats is het namelijk verplicht om een oriënterend bodemonderzoek (OBO) te laten uitvoeren. Als er dan verontreiniging wordt vastgesteld, riskeert de verkoop af te springen. Daarom is het aangeraden om elke 20 jaar een dergelijk onderzoek te laten uitvoeren. Tersana kan je hierbij helpen. Zij nemen de volledige organisatie van de onderzoeken en de sanering op zich.

Om een OBO te laten uitvoeren moet je beroep doen op een erkend bodemsaneringsdeskundige. Die kan je terugvinden op de website van OVAM. Of neem contact op met Tersana via info@tersana.be of 02/776.78.75.

Meer informatie op www.tersana.be.