Steun voor onze lokale economie!

Het geld komt uit een gemeentepot die oorspronkelijk was gebudgetteerd voor evenementen. Omdat de meeste evenementen zijn afgelast of nog niet duidelijk is of ze dit jaar zullen plaatsvinden, stelde burgemeester Fons Verwimp voor om intussen de lokale handelaars een financiële ruggesteun aan te bieden. “In dit herstelplan willen we de handelaars een extra steun bieden om door allerlei acties het winkelcentrum terug op gang te krijgen. Zo is het de bedoeling om via bepaalde acties die door de handelaarsvereniging “Winkeldorp Tessenderlo” worden uitgerold. Een eerste actie zal bij het terug opengaan van de winkels onmiddellijk worden geïmplementeerd. Zo zullen er 200 cadeaubonnen ter waarde van 50 euro, goed voor een eerste investering van 10.000 euro, worden verloot onder de inwoners die zich aanmelden op de site “Winkelen in Tessenderlo”. Op deze manier willen we “winkelhieren” promoten”, aldus burgemeester Verwimp.

De horeca is ook opgenomen in het herstelplan, “maar hiervoor zal nog een extra budget worden voorzien met specifieke acties.” De gemeente vraagt aan verhuurders van horecapanden om een compensatie te voorzien. " We moeten de krachten bundelen en elkaar helpen om samen door deze ongeziene periode te komen".

Tenslotte doet burgemeester Verwimp nog een warme oproep: “We vragen aan alle Looienaars om de lokale horeca en handel te steunen zoals eens een extra bestelling plaatsen voor afhaalmaaltijden of de aankoop van cadeaubonnen bij lokale handelaars. Als iedereen zijn steentje bijdraagt geraken we wellicht sneller uit deze situatie.

 

 

 

 

 

Nuttig voor jou