#UNIZO Tielt komt op!

 

Ondernemers moeten in de best mogelijke omstandigheden kunnen ondernemen. Daarom stelt UNIZO Tielt enkele speerpunten op voor een ondernemersvriendelijk beleid om zo de lokale prioriteiten op de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 naar voor te brengen. We blijven als lokale ondernemersvereniging de ondernemer inspireren, voeden, versterken en verbinden. #UNIZOTieltkomtop!

 

Aan de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2024; De wereld verandert! De maatschappelijke uitdagingen zijn talrijk, complex en kunnen enkel via samenwerking worden aangepakt.  Dankzij de digitalisering speelt het ondernemen zich af in een geglobaliseerde context: we zijn verbonden met mensen aan de andere kant van de wereld, startups zoeken werkkapitaal in Dubai en bepaalde taken worden uitbesteed naar de andere kant van de wereld. Voor internationaal aangestuurde ondernemingen is fysieke verankering vaak een zeer relatief begrip geworden. Tegelijkertijd zien we dat de consument houvast zoekt in het authentieke, nabije en herkenbare. De mens achter het product of de dienst blijft belangrijk.

 

We zijn ervan overtuigd dat nabijheid cruciaal is en blijft om relevant te zijn, en juist in deze context zijn de zelfstandige ondernemers een stabiel baken: zij staan open voor de kansen die de wereld hen biedt, maar blijven geworteld in hun streek; zij zorgen ervoor dat mensen in hun buurt kunnen gaan werken en betalen via sponsoring het voetbaltruitje van onze kinderen.

 

En juist daarom komt UNIZO Tielt op! Een ondernemersvriendelijk beleid geeft antwoord op de noden en uitdagingen waar ondernemers vandaag voor staan. UNIZO bepaalde daarom 5 speerpunten voor een ondernemersvriendelijk beleid;

 

1. De communicatie nav de fusie loopt vlot momenteel. We pleiten met UNIZO Tielt voor het aanhouden van die vlotte communicatie en ijveren voor een aanspreekpunt na de fusie bij vragen of bezorgdheden.

 

De communicatie rondom de fusie verloopt momenteel naar behoren, waarvoor we onze waardering willen uitspreken. Er zijn heel wat inspanningen gedaan (app, infoavonden,...) die ten goede komen van elke inwoner. We benadrukken echter het belang van het handhaven van deze vlotte communicatiestroom, zowel tijdens als na de fusieperiode. Als UNIZO Tielt  pleiten we voor het instellen van een permanent aanspreekpunt voor ondernemers, waar zij terecht kunnen met vragen of bezorgdheden met betrekking tot de fusie. Het is van essentieel belang dat ondernemers zich gehoord voelen en dat er snel en adequaat wordt gereageerd op hun zorgen.

2. TBA

3. TBA

4. TBA

5. TBA

Nuttig voor jou