Voor bedrijven die getroffen worden door de mogelijke economische sancties als gevolg van de oorlog in Oekraïne voorziet de federale regering vanaf 1 april 2022 tot 30 juni 2022 een stelsel van tijdelijke werkloosheid wegens. Daarbij gelden dezelfde modaliteiten als voor de tijdelijke werkloosheid wegens overmacht door corona. Die laatste steunmaatregel loopt waarschijnlihjk af  op 31 maart.
 
Het is echter nog even wachten op de definitieve wettekst om zeker te zijn dat de economische werkloosheid wegens overmacht ingevolge covid-19 effectief een einde neemt op 31 maart.  UNIZO doet er alles aan die steunmaatregel te verlengen!
 
Ook om te weten hoe vlot je de oorlog in Oekraïne kan inroepen als reden voor economische werkloosheid door overmacht moeten we wachten op de publicatie van de wettekst.
 
Mocht je economische werkloosheid door overmacht niet meer kunnen inroepen, dan kan je altijd terugvallen op de regeling voor het coronatijdperk.  Wat je in dat geval moet doen vind je in detail terug op de website van onze partner Liantis.
 
Maar het blijft dus nog enkele dagen koffiedik kijken.  Wil je onmiddellijk het definitieve nieuws ontvangen van zodra dit bekend is, stuur ons een mailtje op limburg@unizo.be