Op uitnodiging van UNIZO Tongeren bracht Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Laurent een bezoek aan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Het bezoek bood de Prins de gelegenheid om meer inzicht te krijgen in de werking van het centrum en om de voortgang van de renovatiewerken met eigen ogen te zien.

Tijdens het bezoek toonde Prins Laurent een bijzondere interesse in de essentiële rol die geleidehonden spelen in het leven van personen met een visuele beperking. Hij nam de tijd om persoonlijk kennis te maken met een getrainde viervoeter en haar begeleider. Hij was zichtbaar onder de indruk van hun toewijding en de impact die deze bijzondere dieren hebben op de levenskwaliteit van hun eigenaars.

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden is momenteel bezig met een grootschalige renovatie van haar faciliteiten. Prins Laurent kreeg een exclusieve rondleiding door de nog in opbouw zijnde gebouwen. Hij toonde waardering voor de inspanningen die worden geleverd om de infrastructuur te verbeteren en de capaciteit van het centrum te vergroten, waardoor nog meer mensen met een visuele beperking kunnen profiteren van de waardevolle diensten die het centrum biedt.

Het bezoek van Prins Laurent benadrukt de maatschappelijke relevantie en het belang van organisaties zoals het Belgisch Centrum voor Geleidehonden, en onderstreept het voortdurende streven naar inclusiviteit en toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking.

Nuttig voor jou