TORHOUT - Twee jaar na de eerste editie van de Torhout Awards is de tijd aangebroken om weer een aantal lokale handelaars en ondernemers in de bloemetjes te zetten. De uitreiking van de Torhout Awards is voorzien op donderdagavond 6 juni in het Kunstgrascentrum op het bedrijventerrein De Ringaert aan de Roeselaarsweg. Er zijn vier categorieën waarvoor iemand zijn eigen zaak of die van een ander kan nomineren. Dat kan tot eind maart. Nieuw dit jaar is de bijkomende prijs Ambassadeur Lokale Economie.

De categorieën waarin de stad na het oordeel van de jury een winnaar uitroept, zijn: Bedrijf van het Jaar, Starter van het Jaar, Horecazaak van het Jaar en Handelszaak van het Jaar. De organisatie gebeurt in samenwerking met de Raad voor Lokale Economie, Horeca Torhout, Torhout Handelt en Torhout Onderneemt. Elke laureaat ontvangt een aandenken, ontworpen door Luc Descheemaeker.

“We introduceren voor deze tweede editie de nieuwe titel Ambassadeur Lokale Economie”, zegt burgemeester Kristof Audenaert. “Daarvoor zoeken we een persoon die uitblinkt door zijn of haar volgehouden inzet voor de lokale economie in onze stad. Wie iemand in gedachten heeft die deze prijs verdient, kan mailen: economie@torhout.be.”

Jury velt eindoordeel

Na de inschrijvingsperiode bezoeken de juryleden de genomineerde kandidaten. Per categorie komen twee juryleden langs om te luisteren naar het ondernemersverhaal van de kanshebbers. Daarna buigt de voltallige jury zich op 6 mei over alle kandidaturen en velt een eindoordeel. De jury bestaat uit Ulricke Staelens (Degryse Kachels en Vuren), Wim Boydens (4D Trans), Stefaan Ameel (Roularta), Brecht Clyncke (Unizo West-Vlaanderen), Hermen Six (Bar Provisoir), Ruben Vandendriessche (R-dreams), Johan Handsaeme (hotel-restaurant De Beiaard), Sandra Timmerman (voorzitter Horeca Brugge en Ommeland) en iemand van Kernpunt West-Vlaanderen. (JS)

Voor alle info: www.torhout.be/torhout-awards

Bron: Krant van West-Vlaanderen
Foto: Beeldig Fotografie - Marijke Debusschere

Nuttig voor jou