UNIZO Brussel lanceert het online platform Name & Fame, met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. UNIZO wil Brusselse werkgevers sensibiliseren en informeren over diversiteit op de werkvloer.

Inzetten op diversiteit betekent ook dat je inzet op een verscheidenheid aan talenten, vaardigheden en ideeën. In deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt, is er een groot potentieel aan talent dat onbenut blijft. Met ‘Name and Fame’ wil UNIZO Brussel aan de hand van goede voorbeelden tonen dat diversiteit op de arbeidsmarkt werkt. Discriminatie is meestal het resultaat van clichés en stereotypen die niet op feiten gebaseerd zijn. Door goede voorbeelden onder de aandacht te brengen, wil UNIZO die clichés doorbreken. De mooie diversiteitsverhalen moeten andere werkgevers inspireren om eerst naar de competenties te kijken in plaats van naar leeftijd, geslacht of etniciteit.

Brusselse bedrijven en organisaties, zoals Walravens, Vinci Facilities, Fidiaz en Turbel geven al het goede voorbeeld en tonen dat diversiteit op de werkvloer werkt. Maar hoe pakken zij diversiteit aan? Wat zijn de voordelen die zij ervaren? Op www.nameandfame.be ontdek je boeiende portretten op het vlak van diversiteit op de werkvloer. Het zijn stuk voor stuk inspirerende verhalen van bedrijven en organisaties op de Brusselse arbeidsmarkt.

Op dit platform vind je ook advies, informatie en nuttige links om zelf aan de slag te gaan.

Name & Fame is mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

“Het is mijn rol om meer Brusselaars, zoniet alle Brusselaars, aan het werk te krijgen. Talenten, diploma’s, kwalificaties en knowhow mogen niet verloren gaan of uitgesloten worden. Het zou een sociale verspilling zijn. De bestrijding van discriminatie is daarom van essentieel belang. Discriminatie bij aanwerving is immers niet onvermijdelijk, dat blijkt uit de voorbeelden die op de site ‘Name and Fame’ zijn verzameld. “, aldus Brussels Minister van Tewerkstelling Bernard Clerfayt.

Site : www.nameandfame.be

Meer informatie: samad.guessous@unizo.be  GSM 0472/626286