UNIZO Internationaal naar de Verenigde Staten en Luxemburg
 
UNIZO Internationaal, de naam zegt het zelf: we staan in voor de ondernemers die willen internationaliseren of al internationaal actief zijn. Meestal doen we dat vanuit het hoofdkantoor in Brussel, maar soms gaan we ook effectief mee op pad met ondernemers om een nieuwe markt te ontdekken en er contacten te leggen. 
 
Van maandag 13/3 tot woensdag 15/3 was UNIZO samen met Flanders Investment & Trade en een 10-tal bedrijven in Luxemburg. Na een introductie door de kamer van koophandel in Luxemburg, hadden de bedrijven die mee waren de volgende dagen B2B ontmoetingen met potentiële klanten in Luxemburg. De nabijheid van het land en de koopkracht in het land maken van Luxemburg een interessante bestemming voor veel Belgische bedrijven. 
In dit geval werden de afspraken gefaciliteerd door de Luxemburgse kamer van koophandel, aangezien FIT op dit moment zelf geen kantoor in Luxemburg heeft.
 
In diezelfde week waren we ook mee op handelsmissie naar de Verenigde Staten, specifiek Los Angeles en San Francisco. De delegatie bestond uit 15 ondernemers uit de design- en modesector, vertegenwoordigers van Flanders Investment & Trade (FIT), Fedustria, Mode Unie en UNIZO Internationaal. Na een aangename ontvangst door FIT volgde al meteen een infosessie over zakendoen in de Verenigde Staten en meer specifiek in Californië. Al meteen bleek dat Californië een gigantische markt is, even groot als Duitsland, en veel potentieel heeft voor Vlaamse ondernemers. Zeker voor de design- en modesector is het een aantrekkelijke markt dankzij de hoge koopkracht van de lokale bevolking.
 
Terwijl de Vlaamse bedrijven die mee waren B2B afspraken hadden met potentiële klanten, ontmoette UNIZO samen met Fedustria, Mode Unie en FIT de lokale Kamer van Koophandel om contacten te leggen en gedachten uit te wisselen over de Vlaams-Amerikaanse samenwerking. Dankzij deze ontmoetingen heeft UNIZO Internationaal een nieuw netwerk van contacten opgebouwd om UNIZO-leden verder te helpen en met de juiste mensen in contact te brengen. Bovendien is onze kennis van de Amerikaanse markt verder aangescherpt en kunnen we gerichter advies verlenen aan ondernemers die interesse hebben in de VS. De ondernemers die mee waren hebben eveneens veel kennis opgedaan en hopelijk ook veel klanten gevonden. In de komende maanden zal de Californische markt hopelijk overspoeld worden door Vlaams meubilair en mode!
 
Niet alleen de Verenigde Staten en Luxemburg stonden op de planning, want het komende jaar vinden nog heel wat missies plaats. Te beginnen met de Frankrijk4Explorers in mei en de prinselijke missie naar Senegal in diezelfde maand. In oktober staat er ook al een Marokko4Explorers gepland met ondernemers die de Marokkaanse markt beter willen leren kennen en hopelijk veroveren.  Ondertussen is UNIZO Internationaal al volop bezig met de planning voor 2024 en hopen we dan opnieuw nieuwe markten te ontdekken samen met jullie, de Vlaamse ondernemer! Heb je vragen of interesse in deze trajecten? Twijfel dan zeker niet contact met ons op te nemen.
 

Nuttig voor jou