Driemaal feest voor UNIZO Limburg met de allereerste officiële dag van de vrouwelijke ondernemer, de lancering van een meterschapsproject dat startende en ervaren onderneemsters met elkaar verbindt, én de zoektocht naar de 17de winnares van de UNIZO Livia Award.

Op 8 maart vieren we niet alleen Internationale Vrouwendag, UNIZO roept deze dag ook uit tot de eerste Dag van de Vrouwelijke Ondernemer. “Met UNIZO Livia breken we ondertussen al 18 jaar lang een lans voor meer vrouwen die de stap richting ondernemerschap zetten. Dat doen we door onderneemsters samen te brengen met andere gedreven onderneemsters en hen op zoveel mogelijk manieren te inspireren. Met als ultiem hoogtepunt de uitreiking van onze UNIZO Livia Award. Met onze Dag van de vrouwelijke ondernemer zetten we onze ambitie voor meer vrouwelijk ondernemerschap nog eens extra in de verf”, stelt Ann Draye, voorzitter van UNIZO Livia.

Nieuw meterschapsproject
UNIZO Limburg grijpt dit moment tegelijk ook aan om een nieuw meterschapsproject aan te kondigen. “In het ondernemerschap is het cruciaal om je te omringen met de juiste mensen zodat je gretig kan bijleren en verder evolueren. Daarom dat wij een project lanceren waarbij we meer ervaren onderneemsters koppelen aan startende onderneemsters. De ambitie en de goesting voor het ondernemerschap delen beiden partijen; de ervaring verschilt wezenlijk. Al zijn we ervan overtuigd dat zowel de ervaren boegbeelden als de starters hun voordeel zullen halen uit de kruisbestuiving. Het idee werd alvast enthousiast onthaald. We brengen momenteel nog in kaart wie graag als sparring partner wil fungeren en welke starters graag een ervaren klankbord willen. Maar iedereen die we erover aanspreken is laaiend enthousiast. Karine Valy, Hilde Peerlings, Ann Draye, Kim Vaessen, Nicole Reyskens, Clio Hendrickx, Karine Vally, Nicole Janssen, Fabienne Wirix en Birgit Monard bevestigden bijvoorbeeld meteen dat ze graag een mentorrol willen opnemen."

Livia Award
Tot slot reikt UNIZO Limburg midden mei voor de 17de keer de Livia Award uit. “Met die award lauwert UNIZO Limburg sinds 2004 een Limburgse onderneemster die een positieve impact heeft op het ondernemerschap en die anderen inspireert en motiveert om elke dag vol passie te ondernemen. Met winnaressen als Phara de Aguirre, Sandra Deraeve van Encon en meest recent de zusjes Hendrickx van Les Soeurs. is er ondertussen al een zeer straffe eregalerij. “De belangrijkste voorwaarden om de Livia Award in de wacht te slepen? Wel, we zoeken een Limburgse onderneemster in hoofdberoep, wiens bedrijf in Limburg gevestigd is en met maximum 50 FTE’s. Een onderneemster die bovendien kan fungeren als inspirerend boegbeeld voor anderen. Een echt rolmodel”, vat Ann Draye samen.

Net zoals vorig jaar gaat UNIZO Limburg ook op zoek naar een opvolgster voor Stéphanie Thys van SAPPIG. Stephanie ging afgelopen jaar de geschiedenisboeken in als allereerste winnares van het ‘Livia Jong Geweld’, een hulde aan een Limburgse onderneemster van maximum 35 jaar oud die maximum 3 jaar geleden haar eigen zaak oprichtte.

Spectaculaire Awardshow op 19 mei
Kandidates voordragen of jezelf kandidaat stellen voor zowel de Livia Award als het Livia Jong Geweld kan via www.unizo.be/livia. Elke kandidate ontvangt vervolgens een dossier, dat uiterlijk tegen 15 april middernacht ingediend moet zijn. Te laat ingediende dossiers worden niet in acht genomen”, licht Ann Draye toe. Een onafhankelijke jury, met Hilde Peerlings als juryvoorzitter, beoordeelt vervolgens alle inzendingen op volgende elementen: dagelijkse leiding, creativiteit, bedrijfsactiviteit, tewerkstelling, personeelscompetentie en diversiteitsbeleid, financiële situatie, communicatie, klantgerichtheid, innoverende acties, efficiënt energiegebruik en milieubeleid. Ann Draye: “De winnares wordt bekend gemaakt tijdens een spectaculaire show in Hangar58. Zet dus zeker al een groot kruis in je agenda op donderdagavond 19 mei!”

Meer info over de criteria voor de Livia Award en tickets voor de Awardshow:
www.unizo.be/livia