Na een uitgebreide jurering is het eindelijk zover. De finalisten voor de KMO van het Jaar 2022 zijn bekend: Talenco, Beneens en Fietsen De Geus. Ook voor de Beloftevolle KMO van het Jaar nomineerde de jury drie finalisten, namelijk Dexxter, E-bis, en Comax. Op 9 november zet UNIZO Provincie Antwerpen de KMO-ondernemers in de bloemetjes tijdens een groots netwerkevent in Plein Publiek Antwerpen. Daar zullen de winnaars uit beide categorieën bekend gemaakt worden.

Met deze ondernemers award wil UNIZO KMO-bedrijven de erkenning geven die ze verdienen. Eén ding is zeker: de zes finalisten hebben nu al bewezen dat ze een plek verdienen op het grote podium op 9 november.

De jury, samengesteld uit ondernemers en de partners van de KMO van het Jaar (Liantis, KBC, SBB & PMV), beoordelen de KMO-kandidaten op verschillende domeinen: duurzaamheid, financiële indicatoren, innovatie, personeel & organisatiecultuur, etc.

Directeur UNIZO provincie Antwerpen, Carl Van Dyck, motiveert de beslissing van de jury: “ De genomineerde KMO-finalisten springen er uit door hun visie op de toekomst, dat zich vertaalt in een gedragen duurzaamheidsbeleid met oog voor innovatie en lokale verankering. Om de ultieme winnaar te verkiezen gaan we met de jury in een volgende ronde op bedrijfsbezoek. Door de ondernemers te ontmoeten in hun biotoop krijgen we de kans om alle facetten van de finalisten te leren kennen om zo tot een correcte beslissing te komen.”

De finalisten in de categorie UNIZO KMO van het Jaar 2022

Voor de KMO van het Jaar nomineerde de jury Jens Hendrickx van Talenco, een bedrijf dat industriële installaties ontwerpt, bouwt en onderhoudt. Ook zaakvoerders Joeri & Jo Beneens van Beneens, een Kempisch bouw- en interieurbedrijf, mogen zich officieel finalist noemen. Tenslotte koos de jury ook voor Fietsen De Geus, met kopman Thomas Vanderhoydonck die sinds 2012 aan het roer staat.

De finalisten in de categorie UNIZO Beloftevolle KMO van het Jaar 2022

De jury selecteerde eveneens drie topfinalisten voor de Beloftevolle KMO van het Jaar. Dexxter, opgericht in 2020 door Lars De Pauw, Giel Thomas en Robbe Claessens, is een boekhoudtool voor Belgische student-ondernemers, bijberoepers en eenmanszaken. Daarnaast overtuigden Willem Beeck & Leen Ardui met E-bis, een KMO die zich specialiseert in betaalbare en kwaliteitsvolle ex-leasefietsen. En last but not least is ook Ellen Van Muylder bekroond tot finalist met Comax, een onderneming die via software zorgt voor digitalisatie en automatisatie.

Wij nodigen jullie heel graag uit op de provinciale uitreiking op 9 november in Plein Publiek Antwerpen. Tijdens deze avond klinken we op de winnaars en op het ondernemerschap tout court. Je mag je ook verwachten aan een boeiende keynote van ondernemer, presentator en theatermaker Lucas De Man. Eerder dit jaar stond hij onder andere op het podium van de Love Tomorrow Conference van Tomorrowland. Wij zijn er vast van overtuigd dat het, net zoals vorig jaar, een inspirerende avond wordt.

Inschrijven voor het event: www.unizo.be/activiteiten/antwerpsekmovanhetjaar