Aan alle ondernemers en bewoners van Veurne,

Als trotse ondernemersvereniging zet UNIZO Veurne zich onvermoeibaar in voor een bloeiende lokale economie. Met de naderende lokale verkiezingen in oktober 2024, laten we onze stem gelden. We willen onze 5 prioriteiten helder kenbaar maken aan het Stadsbestuur.

Het is tijd om ons samen te laten horen, om onze belangen te verenigen en verdedigen en om zo mee onze stempel te drukken op de toekomst van Veurne.

  1. Toon respect voor de ondernemers van Veurne
    • Luister naar ons! Betrek ons bij het lokale beleid en laat ons meedenken. En dat van bij het prille begin van projecten.
    • Zorg voor een efficiënte en vlotte dienstverlening.

Als UNIZO Veurne, lokale ondernemersvereniging of klankbord voor de Veurnse ondernemers kunnen we jullie informeren over de behoeften, noden en bezorgdheden van alle bedrijven in Veurne. Tegelijkertijd kunnen we als UNIZO Veurne ook input ontvangen van jullie over lopende initiatieven en plannen die de ondernemer voeden. We voelen dat we nog meer in dialoog met elkaar de krachten kunnen bundelen, in functie van de ondernemer.

  1. Vlotte bereikbaarheid is cruciaal voor het succes van onze ondernemingen.
    • Ondernemers moeten veilig en snel bereikbaar zijn voor klanten, medewerkers en leveranciers.
    • Behoud de parkeergelegenheid op de Grote Markt. Bespreek het parkeerbeleid met UNIZO Veurne.
    • Investeer in goede infrastructuur en mobiliteit. Hou rekening met de input van UNIZO. Voor, tijdens en na openbare werken.

Het betrekken van UNIZO Veurne in de planningsfase van wegenwerken biedt tal van voordelen voor zowel de stad als de lokale ondernemers. UNIZO beschikt over waardevolle expertise en ervaring op het gebied van lokale economie en bedrijfsvoering. Door ons als ondernemersorganisatie vroegtijdig te betrekken kunnen we samen anticiperen op mogelijke uitdagingen en knelpunten die zich kunnen voordoen tijdens de werken, waardoor we deze proactief kunnen aanpakken en oplossen.

Het is essentieel voor de levensvatbaarheid en het succes van onze lokale economie om een vlotte mobiliteit te garanderen en voldoende parkeergelegenheid te bieden voor zowel inwoners als bezoekers.  Opnieuw, betrek ook hier UNIZO Veurne daarbij.

  1. Duurzaam ondernemen staat hoog op onze agenda.
    • Ondersteun initiatieven voor duurzaamheid.
    • Help ondernemers op weg naar een groenere toekomst. De energietransitie is belangrijk voor elke Veurnse ondernemer! Stel daarvoor een energiecoach aan.

Communiceer regelmatig met ondernemers over bestaande en geplande duurzaamheidsinitiatieven, zo is de energietransitie van vitaal belang voor elke Veurnse ondernemer en niet alleen voor de grote(re) bedrijven in de industriezones. Workshops en infoavonden om ondernemers te informeren over de voordelen van duurzaam ondernemen en hen te helpen bij het implementeren van groene praktijken in hun bedrijfsvoering kan via UNIZO eenvoudig opgezet worden.

  1. Winkelhier, ook voor overheidsopdrachten
    • Lokale ondernemers moeten de beste kansen krijgen bij overheidsopdrachten.
    • Stimuleer samenwerking met lokale bedrijven.
    • Maak gebruik van Goedaanbesteed.be

Als UNIZO Veurne is het onze taak om achter de lokale ondernemers te staan en willen we benadrukken hoe belangrijk het is om aanbestedingen te blijven doen met onze lokale bedrijven. Het zorgt in de eerste plaats voor een directe injectie van middelen in onze lokale economie. Het platform Goedaanbesteed.be kan daar voor alle betrokken partijen een hulpmiddel zijn.

  1. Bedrijvige kernen vormen het hart van Veurne.
    • Houd de leegloop tegen door het centrum van Veurne aantrekkelijk te maken om te wonen, werken en winkelen.
    • Investeer in een levendige stadskern. Maak meer werk van het project “Veurne Kweekt” en doe dat vooral in samenwerking met UNIZO Veurne.
    • Steun, motiveer én beloon ondernemers om zich in de kern te vestigen.

We moeten leegloop tegengaan door het centrum van onze stad aantrekkelijk te maken om te wonen, werken en winkelen. Investeer in een levendige stadskern en steun en motiveer ondernemers om zich hier te vestigen. Maak meer werk van het project " Veurne Kweekt" en doe dat vooral in samenwerking met UNIZO Veurne. Steun, motiveer én beloon ondernemers om zich in de kern te vestigen. Wat gebeurt er met het project “De Profploeg ”van Vlaio waarin een experten panel zich buigt over de vraag naar een duidelijke bestemming voor de Oost- en Zuidstraat?

 

#UNIZOVeurneKomtOp voor alle ondernemers.

Op 3 september 2024 organiseert UNIZO Veurne een lijsttrekkersdebat waar moderator Xavier Taveirne de verschillende lijsttrekkers van de komende gemeenteraadsverkiezingen (13 oktober 2024) onze speerpunten zal voorleggen.

 

Samen bouwen we aan een welvarend Veurne.

Met ondernemende groeten,

Het bestuur van UNIZO Veurne