Hoewel Luxemburg een van de kleinste landen is binnen de EU, zijn de economische opportuniteiten er enorm groot. De Luxemburgse economie is een van de meest stabiele ter wereld en is ondanks zijn grootte een van de meest vermogende in termen van BBP per capita. De strategische locatie, de bedrijfsvriendelijke regelgeving en talloze andere aspecten maken het voor jou interessant om zaken te doen met Luxemburg.

 

Schrijf je hier in voor onze infosessie 'Zakendoen met Luxemburg' op 29 september in Berchem.

Luxemburg is de thuis voor ongeveer een half miljoen mensen van over de hele wereld. Het is centraal in Europa gelegen en is een van de stichtende landen van de Europese Unie en lid van de meeste internationale organisaties. Bovendien is Luxemburg-stad één van de steden waar de Europese instellingen zijn gelegen, zoals het Europees Parlement en het Europees Hof van Justitie. Het land is dus een echte draaischijf waar mensen van verschillende achtergronden samenkomen.

Een groot deel van de bevolking is niet enkel hoog opgeleid, maar kent bovendien meerdere talen zoals het Frans, Luxemburgs, Duits en Engels. De inwoners van Luxemburg kunnen zich zeer makkelijk verplaatsen in het land, dankzij de goed uitgebouwde vervoersinfrastructuur en het openbaar vervoer dat er sinds 2020 gratis is. Hierdoor is het land zeer makkelijk bereikbaar en heeft het ondanks een gebrek aan een kustlijn een heel vlotte verbinding met de Noordzeehavens.

Dankzij het opleidingsniveau van de Luxemburgse bevolking, is het land bekend geworden voor de informatie- en communicatietechnologie. Dé drijvende kracht achter de economie van het land is echter het bankwezen en de financiële diensten, dat verantwoordelijk is voor een derde van het Luxemburgse BBP.

Als ondernemer is het heel interessant om te weten dat het Groothertogdom zeer competitieve belastingtarieven heeft. Het land biedt een reeks fiscale stimuleringsmaatregelen voor zowel binnenlandse als internationale bedrijven en heeft een hoogste BTW-tarief van 17%, het laagste in de volledige Europese Unie.

Al deze factoren maken het voor jou als ondernemer zeer interessant om te investeren in het land. De Luxemburgse overheid verwelkomt buitenlandse investeerders met open armen door haar bedrijfsvriendelijke regelgeving die innovatie aanmoedigt.

Meer info:

Schrijf je hier in voor onze infosessie 'Zakendoen met Luxemburg' op 29 september in Berchem.