Stijn Bevernage richtte in 2012 Geprint op. Samen met zijn twee collega’s, Bianca en Saar, kan je deze digitale drukkerij nu vinden net buiten het centrum van Mechelen. Stijn maakte niet alleen onze mooie activiteitenkalenders voor het najaar, hij verenigt zich sinds kort ook met andere ondernemers in onze LOV Mechelen. “Dat netwerk vind ik echt heel belangrijk, vandaar dat ik ook aangesloten ben bij UNIZO”, zegt hij zelf. 

Voor welke drukproducten kan je bij Geprint zoal terecht?  

“Je kan bij ons terecht voor promotioneel drukwerk, textielbedrukking, stickers en beletteringen, grootformaat drukwerk en relatiegeschenken. Wij proberen onze klant voor zoveel mogelijk drukproducten te helpen. Ook grafisch kunnen wij heel veel betekenen voor onze klant.” 

Ik denk dat het ook wel een voordeel is dat jullie zowel het grafische aspect als het printen kunnen doen? Dit hoor je niet echt vaak.  

“Ja inderdaad, maar dat is ook echt wel omdat we het graag doen. Het mag er natuurlijk ook wel mooi uitzien, hé. Uiteindelijk worden die producten vaak naar heel veel mensen gestuurd, dus het is de bedoeling dat de klant een brochure of flyer met fierheid kan rondsturen. Dit is ook echt een beetje ons motto, dat wij mensen trots maken op hun drukwerk. Er is niets zo erg als een gedrukt product toegestuurd krijgen waar je niet tevreden over bent.” 

“De kleding die wij bedrukken wordt gemaakt van duurzame materialen, iets waar ik echt 100% achter sta.” 

Op je website heb je een aparte menu ‘duurzaamheid’, wat proberen jullie te doen om duurzaam te zijn? 

“Ik vind het zelf heel belangrijk om zo duurzaam mogelijk te zijn, maar het moet natuurlijk rendabel blijven. Dit is een overweging dat je constant moet maken, en dat vind ik soms moeilijk. We hebben als groene energieleverancier Trevion gekozen. Trevion maakt groene elektriciteit met windmolens, zonnepanelen en biogascentrales. Ze wekken al hun biogas, wind- en zonne-energie op in Vlaanderen, iets waar ik volledig mijn schouders onder zet. Daarnaast hebben we nu een watertoestel waar je ook bruiswater mee kan maken, en dit water komt uit de kraan en niet uit een vervuilende fles. Dit is op lange termijn ook gewoon goedkoper, dus een win-win.” 

“De kleding die wij bedrukken is van het merk Stanley/Stella en is duurzaam. Zij werken met 100% biokatoen, en de kleding wordt ook nog eens ethisch gemaakt. Ik sta hier als ondernemer ook echt voor 100% achter, maar jammer genoeg is nog niet iedereen mee in dat verhaal. Soms hebben eventbureaus gewoon T-shirts nodig voor één evenement, en willen ze dit zo goedkoop mogelijk doen omdat de kleding daarna toch niet meer wordt gebruikt. Dit is uiteraard niet duurzaam, en daar willen wij met Geprint echt verandering in brengen.” 

“Het is fijn om te zien dat klanten ook echt vaste klanten worden.” 

Hoe komen jouw klanten bij jou terecht?  

“Ik denk vooral mond-tot-mond reclame, aangezien wij ook echt weinig betalende campagnes doen. Ik ben eigenlijk niet echt een persoon die zich gaat smijten in de hard sales, zoals van deur tot deur gaan met catalogussen. Ik werk veel liever samen met mensen die ik echt goed ken, en waar ik ook 100% vertrouwen in heb. Als je één keer een klant ziet en daarna nooit meer, heb je helemaal geen duurzame connectie. Uiteraard krijgen wij eenmalige opdrachten, maar dit zijn niet de klanten waar ik actief naar op zoek ben. Ons doel is de mensen echt te helpen en te luisteren naar hoe het resultaat er uiteindelijk moet uitzien. We proberen een soort van partner daarin te zijn. Het is fijn om te zien dat deze klanten dan ook echt vaste klanten worden. “ 

Je bent mee in onze lokale vereniging Mechelen gestapt. Waarom juist? 

“In eerst instantie vind ik het leuk om te connecteren met andere ondernemers. Dat is ook de reden dat ik me als lid heb aangesloten bij UNIZO. Dat netwerk vind ik belangrijk, iets wat voor mij ook eerst wel ontbrak binnen Mechelen. Ik vind ook dat mensen elkaar moeten helpen. Iedereen heeft het op dit moment echt heel moeilijk, en zo vind je toch weer steun bij elkaar. Ik hoop dat wij met toffe ideeën kunnen komen voor de LOV Mechelen, maar ik denk dat dat wel goedkomt.”