Zes INNOVATIEVE Limburgse starters worden door UNIZO Limburg klaargestoomd om hun bedrijfje een vliegende start te geven. Ze maken dankzij VLAIO kans op een cheque van maar liefst 50.000 euro.

Voor de derde keer op rij hebben we in Limburg een straffe oogst. Een overzicht:

RealMedicalCommunications (Hellen Tielemans): een gebruiksvriendelijke app die de communicatie tussen ambulanciers en het ziekenhuis zodat patiënten beter en sneller worden geholpen. 

Barkology (Ines Feytons): een platform om eigenaars van honden te motiveren om meer en gerichter activiteiten met hun viervoeter op te zetten. 

Wijsr (Marc Van Daele en Seppe Van Daele): een platform om leerachterstand en leervermogen te meten zodat extra en andere oefeningen de leerlingen naar het juiste niveau kunnen brengen. 

Boolean (Chris Briers): een toepassing om artificiële intelligentie op industriële processen, energietechnieken en gebouwautomatisering los te laten met het oog op enorme efficiëntiewinsten.

Wonderwellness (voorlopig anoniem): wil een processor ontwikkelen die op basis van artificiële intelligentie de beleving voor wellness-gebruikers naar een hoger niveau tilt. 

Simplex Concept (Pieter Verheyen): een systeem om hypermoderne en duurzame (modulaire) units te maken die dienen als extra werkkamer, poolhouse, woonkamer, enzovoort

Wie van deze 6 Limburgse starters met de premie aan de haal gaat, zal blijken in de tweede helft van juni als Vlaio de winnaars bekendmaakt.